Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 11:14:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Doriana ,chiar voiam sa te intreb ,esti romanca?
Zilele trecute m-am uitat pe o carte de istorie pt.bacalaureat.
Pai noi am avut niste domnitori nemaipomeniti ,care in numele credintei si a dragostei de tara si-au sacrificat sanatatea si viata.
Ne mandrim cu ei.
Mircea cel Batran a luptat pentru a evita sa fim transformati in pasalac turcesc ,la fel Iancu de Hunedoara ,sa nu mai vorbesc de Stefan cel Mare si Vlad Tepes.
Astia sunt cativa.
Noi niciodata nu am ajuns pasalac turcesc ,pe cand Ungaria da.
Dumnezeu pentru credinta de atunci nu a ingaduit.
Tu ce motive ai avut de ai plecat la sectanti ?
Pentru niste lucruri cu care nu esti de acord in biserica ortodoxa?
Dar cine esti tu sa judeci ?
Oameni de valoare ,scriitori ,muzicieni nu s-au lepadat de credinta ortodoxa.
Esti tu mai cunoscatoare decat ei?
Draga mea, nu am judecat , ci am spus ca nu as face niciodata asa ceva. A nu judeca nu implica a imbratisa orice practica. Si nu stiu daca sunt mai cunoscatoare decat ei. Stiu cateva lucruri, atat cat a binevoit Dumnezeu sa ma lumineze, dar atat cat cunosc fac , si o fac din convingere, nu pentru ca am auzit de la altii.

Nu stiu cat de credinciosi au fost domnitorii si muzicienii enumerati de tine, despre Brancoveanu cred ca a fost un mare sfant. Sunt domnitori si muzicieni care nu s-au lepadat de alte credinte, dar asta nu inseamna neaparat ceva.
Cat despre mine, am mai spus ca nu m-am lepadat de credinta ortodoxa, deoarece nu am cunoscut-o. Si nici nu e corect spus "credinta de culoarea X". Exista o singura credinta, in Hristos, pe ea s-a intamplat sa o cunosc in afara mediului ortodox si inca nu am parasit-o. Si sa-mi ajute Dumnezeu sa nu o parasesc.

P.S. Sunt romanca. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 10.05.2010 at 11:16:44.
Vechi 10.05.2010, 11:22:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Draga mea, nu am judecat , ci am spus ca nu as face niciodata asa ceva. A nu judeca nu implica a imbratisa orice practica. Si nu stiu daca sunt mai cunoscatoare decat ei. Stiu cateva lucruri, atat cat a binevoit Dumnezeu sa ma lumineze, dar atat cat cunosc fac , si o fac din convingere, nu pentru ca am auzit de la altii.

Nu stiu cat de credinciosi au fost domnitorii si muzicienii enumerati de tine, despre Brancoveanu cred ca a fost un mare sfant. Sunt domnitori si muzicieni care nu s-au lepadat de alte credinte, dar asta nu inseamna neaparat ceva.
Cat despre mine, am mai spus ca nu m-am lepadat de credinta ortodoxa, deoarece nu am cunoscut-o. Si nici nu e corect spus "credinta de culoarea X". Exista o singura credinta, in Hristos, pe ea s-a intamplat sa o cunosc in afara mediului ortodox si inca nu am parasit-o. Si sa-mi ajute Dumnezeu sa nu o parasesc.

P.S. Sunt romanca. :)
Bineinteles ca au fost credinciosi ,dar e sufiecient sa vezi ca au construit biserici.
Si apoi pe vremea aceea credinta era o componenta a vietii fiecarui domnitor ,ei aveau duhovnic si se sfatuiau cu episcopii ,chiar si cei mai rai dintre domnitori.
Iti dau doua citate despre George Enescu :
Citat dintr-o scrisoare:
„Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu și umil credincios, dar dintre cei mai fervenți, toate le fac cu credință și iubire pentru El.“
În testamentul său din 1945 și-a exprimat foarte clar dorința de a fi înmormântat creștinește, adăugând cu creionul pe spatele plicului sigilat, lăsat lui Romeo Drăghici: „Doresc ca înmormântarea mea să fie cât mai simplă, în schimb, să se dea cât mai multe pomeni și daruri. George Enescu, în 14 iulie 1945.“ a
Vechi 10.05.2010, 11:32:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Bineinteles ca au fost credinciosi ,dar e sufiecient sa vezi ca au construit biserici.
Si apoi pe vremea aceea credinta era o componenta a vietii fiecarui domnitor ,ei aveau duhovnic si se sfatuiau cu episcopii ,chiar si cei mai rai dintre domnitori.
Citat dintr-o scrisoare:
„Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu și umil credincios, dar dintre cei mai fervenți, toate le fac cu credință și iubire pentru El.“
În testamentul său din 1945 și-a exprimat foarte clar dorința de a fi înmormântat creștinește, adăugând cu creionul pe spatele plicului sigilat, lăsat lui Romeo Drăghici: „Doresc ca înmormântarea mea să fie cât mai simplă, în schimb, să se dea cât mai multe pomeni și daruri. George Enescu, în 14 iulie 1945.“ a
Ma bucur pentru George Enescu si multumesc de citat, nu il cunosteam. Despre domnitori nu pot sa-mi dau cu parerea caci si astazi sunt oameni care dau bani multi pentru constructia bisericilor dar din alte motive decat dragostea pentru Hristos. Nu dam nume. :) Se stie ca au fost si domnitori rai si probabil nu toti ascultau de duhovnic. Dar oricum parerea mea nu e atat de importanta, Dumnezeu ii cunoaste pe cei ce sunt ai Lui si are grija sa-i duca in rai. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 11:40:25
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma bucur pentru George Enescu si multumesc de citat, nu il cunosteam. Despre domnitori nu pot sa-mi dau cu parerea caci si astazi sunt oameni care dau bani multi pentru constructia bisericilor dar din alte motive decat dragostea pentru Hristos. Nu dam nume. :) Se stie ca au fost si domnitori rai si probabil nu toti ascultau de duhovnic. Dar oricum parerea mea nu e atat de importanta, Dumnezeu ii cunoaste pe cei ce sunt ai Lui si are grija sa-i duca in rai. :)
Faci o mare greseala emitand pareri despre cei care dau bani pentru biserici ,chiar si in aceste vremuri smintitoare.Nu stim ce se ascunde in sufletul fiecaruia.
In alta ordine de idei ,vad ca te ghidezi dupa parerile tale .ai pareri despre anumite practici din biserica ortodoxa ,care a rezistat 2000 ani in tara noastra si portile iadului nu o vor birui.
Deci sfantul Nicon (man.Optina) spune ca cei care isi conduc viata dupa judecatile lor vor culege roade amare.Se refera la modul duhovnicesc de a-si orandui fiecare viata ,fara sa tina seama de sfintii parinti ,care totusi au fost mult mai aproape de Dumnezeu.
George Enescu a avut ambii bunici preoti.
Vechi 10.05.2010, 11:42:55
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
Citat dintr-o scrisoare:
mai scrie sora fiindca scrii frumos si mai invatam si noi cite ceva.
Vechi 10.05.2010, 11:51:12
Senior Member

Implicit

Citat:
Faci o mare greseala emitand pareri despre cei care dau bani pentru biserici ,chiar si in aceste vremuri smintitoare.Nu stim ce se ascunde in sufletul fiecaruia.
Asta ziceam si eu. Pentru ca nu stim ce se ascunde in sufletul fiecaruia [desi putem deduce dupa pacatele pe care le fac] nu e indicat nici sa-i facem sfinti numai pentru ca dau bani la biserici.

Citat:
In alta ordine de idei ,vad ca te ghidezi dupa parerile tale .ai pareri despre anumite practici din biserica ortodoxa ,care a rezistat 2000 ani in tara noastra si portile iadului nu o vor birui.
Da, imi place sa-mi folosesc mintea pe care mi-a dat-o Dumnezeu. Nu consider ganditul un hobby ce s-a sfarsit odata cu moartea primilor parinti. Consider ca , atat timp cat Hristos mai are inca putere sa sfinteasca, mai exista sfinti si oameni carora Dumnezeu li se descopera.

Citat:
Deci sfantul Nicon (man.Optina) spune ca cei care isi conduc viata dupa judecatile lor vor culege roade amare.Se refera la modul duhovnicesc de a-si orandui fiecare viata ,fara sa tina seama de sfintii parinti ,care totusi au fost mult mai aproape de Dumnezeu.
Am experimentat si eu cum e sa-ti conduci viata dupa judecata proprie si nu mi-a fost bine deloc. Dar asta nu inseamna neaparat ca las pe altii sa gandeasca in locul meu. Asa ca am ales sa ma las condusa de Dumnezeu, analizand ce ii place si ce nu si alegand numai voia Lui . Si nu am mai fost dezamagita.

Citat:
George Enescu a avut ambii bunici preoti.
Aha. De aia era asa de credincios.
Vechi 10.05.2010, 11:59:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat.
Le-ai marturisit cui?

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Tu asa esti iertat de pacate? Doar prin ceea ce faci tu? Nu si datorita sangelui lui Iisus Hristos?

Desigur ca, pentru a primi iertare omul trebuie sa se pocaiasca si sa se indrepte dar fara sangele Domnului Iisus nu exista posibilitatea iertarii.

Toata Biblia subliniaza: fara varsare de sange nu este iertare.
Si sângele lui Iisus, Fiul Lui, ne curățește pe noi de orice păcat.

P.S. Cand vorbesti de cele sfinte evita termeni precum „ala”. Denota impietate.
Curateste daca pocainta este pe masura faptei.
Dar in neoprotestantism nu exista un martor obiectiv al pocaintei.
Fiecare isi este siesi masura, e ca si cand infractorul si-ar fi si judecator si asta lasa sa se intrevada sentinte destul de previzibile..

Last edited by AlinB; 10.05.2010 at 12:01:45.
Vechi 10.05.2010, 12:06:30
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta ziceam si eu. Pentru ca nu stim ce se ascunde in sufletul fiecaruia [desi putem deduce dupa pacatele pe care le fac] nu e indicat nici sa-i facem sfinti numai pentru ca dau bani la biserici.

Aha. De aia era asa de credincios.
Eu nu i-am facut sfinti pe acesti domnitori ,am spus ca nu s-au lepadat de botezul ortodox cu toate ca ar fi putut sa o faca ,presiunile fiind foarte mari din partea Imperiului Otoman.
Eu sa ma botez la sectanti nu mi-as mai gasi linistea ,mi-ar fi frica de Dumnezeu.
Da ,Enescu a fost credincios ,sa ne dea Dumnezeu sa avem credinta si smerenia lui .
Doamne ajuta !
Vechi 10.05.2010, 12:11:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar in neoprotestantism nu exista un martor obiectiv al pocaintei.
Fiecare isi este siesi masura, e ca si cand infractorul si-ar fi si judecator si asta lasa sa se intrevada sentinte destul de previzibile..
"Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.

Și El, venind, va vădi lumea de păcat și de dreptate și de judecată."

Cam acesta ar fi martorul obiectiv.
Vechi 10.05.2010, 12:12:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
"Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.

Și El, venind, va vădi lumea de păcat și de dreptate și de judecată."

Cam acesta ar fi martorul obiectiv.
Si cand declari ca tu personal ai "Duhul Sfant" si asta iti da dreptul sa faci Scriptura varza, care mai e martorul obiectiv care face afirmatia ta credibila?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13