Citat:
În prealabil postat de Doriana
O intrebare: si Sfintii Parinti pe cine se bazeaza? Au si ei oameni pe care ii iau ca modele, sau toata aceasta sfintenie si invatatura o au de la Hristos ?
E normal sa ma bazez pe ceeea ce cred din moment ce Biblia spune "Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire" . E vorba de inima mea, nu de a altuia. Nu voi merge in cer prin credinta Sfantului X, ci prin credinta mea personala. Deci ceea ce tu numesti inselare Biblia numeste credinta. inselarea intervine in momentul in care increderea ta nu e in Dumnezeu ci in persoana ta sau a altuia. Credinta in Dumnezeu nu inseala.
."Nu lepădați dar încrederea voastră, care are mare răsplătire." Evrei 10:35
Pe de alta parte, "că cine se îndoiește este asemenea valului mării, mișcat de vânt și aruncat încoace și încolo. Să nu gândească omul acela că va lua ceva de la Dumnezeu." Iacov 1:6,7
Intelegi de ce trebuie sa avem incredere? Pentru ca Dumnezeu cere sa avem incredere si nu-i plac oamenii indoienici.
|
Sfintii parinti se bazeaza pe Dumnezeu ,numai ca relatia lor cu Dumnezeu nu se compara cu relatia mea cu El ,eu simplu mirean.
Tu nu asculti de parintii tai trupesti?
Se cuvine sa ii ascultam deoarece ei sunt maturi ,au trecut prin viata ,ne iubesc si ne vor binele.
Asa si cu sfintii parintii ,ei sunt parintii nostri spirituali si ei sunt maturizati duhovniceste.
Eu ii ascult ,nu fac cum cred eu ,ca altfel m-as purta ca un adolescent rebel ,si as culege roade amare ,cum spune sf.Nicon.
As fi precum un vapor fara carma ,fara busola.
Noi ortodocsii ascultam de duhovnic si nelamuririle le gasim in carti scrise de sfinti parinti.
Acum nu stiu ce sa spun de sfinti la penticostali.
Ei nu tin posturi aspre ,nu se spovedesc si imparatasesc ,nu au rugaciunea lui Iisus.
Or fi si la protestanti oameni imbunatatiti ,nu contest.
David mai spunea de sfinti "minunat este Dumnezeu intru sfintii lui ",deci prin sfinti suntem mai aproape de Dumnezeu.