Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2010, 14:06:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Doriana ,cum afli tu ca ceea ce stii este adevarat ,corect?
Sa incerc sa explic: daca tatal tau [mama ta]este langa tine, il cunosti ca te-a nascut si crescut si vine unul si-ti spune: "Mai , esti ratacit, esti orfan si fara parinti", tu il crezi? Te intorci catre tatal tau si te bucuri ca e langa tine si ca ceilalti se inseala in aceasta privinta.

.
Citat:
Cand ma bazez pe ce stiu sfintii parinti , o fac pentru ca ei au trait o viata in sfintenie ,cu adevarat multi dintre ei au avut revelatii divine ,despre ei putem spune ca L-au vazut pe Dumnezeu.
O intrebare: si Sfintii Parinti pe cine se bazeaza? Au si ei oameni pe care ii iau ca modele, sau toata aceasta sfintenie si invatatura o au de la Hristos ?

.
Citat:
Mesajele voastre fara exceptie vorbesc despre ceea ce credeti voi ,voi faceti cum simtiti ,asta se cheama inselare
E normal sa ma bazez pe ceeea ce cred din moment ce Biblia spune "Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire" . E vorba de inima mea, nu de a altuia. Nu voi merge in cer prin credinta Sfantului X, ci prin credinta mea personala. Deci ceea ce tu numesti inselare Biblia numeste credinta. inselarea intervine in momentul in care increderea ta nu e in Dumnezeu ci in persoana ta sau a altuia. Credinta in Dumnezeu nu inseala.

."Nu lepădați dar încrederea voastră, care are mare răsplătire." Evrei 10:35

Pe de alta parte, "că cine se îndoiește este asemenea valului mării, mișcat de vânt și aruncat încoace și încolo. Să nu gândească omul acela că va lua ceva de la Dumnezeu." Iacov 1:6,7

Intelegi de ce trebuie sa avem incredere? Pentru ca Dumnezeu cere sa avem incredere si nu-i plac oamenii indoienici.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce feedback primiti de la Dumnezeu ? Petre. Pocainta 31 21.06.2012 17:27:24
Credinta sociala sau Inteligenta si incredere personala in Divin? Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 01.02.2011 09:27:11
despre dreptul divin al regelui de a conduce mihailt Generalitati 1 04.04.2009 04:22:50
Cum recunoastem un semn divin? Dan.22 Generalitati 5 08.01.2009 22:56:10
Un nou semn divin: Icoana Maicii Domnului Laurentiu Generalitati 18 11.06.2008 20:50:22