View Single Post
Vechi 01.06.2010, 23:59:32
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dar de ce ai complica ce nu trebuie complicat? Biserica mea trebuie sa fie cum era Biseria primara. Biserica primara era o biseica vie, plina de daruri spirituale. Simplu, nu?
Dar tu ocolesti intrebarea...Incomoda, nu?
Pai daca este cum era cea primara atunci sa-mi faci te rog cunostinta cu niste prooroci.
Si cu niste vindecatori mari.
Pentru ca din cate spui tu ploua cu prooroci, cu facatori de minuni, sau cam toti sunteti prooroci si facatori de minuni.

Citat:
Hai sa nu o scaldam. Noi nu vorbim de VT, ci de NT. In NT erau multi prooroci si vorbitori in limbi, atat de multi incat cam vorbeau toti odata, iar Pavel s-a simtit nevoit sa intervina sa le spuna sa vorbeasca pe rand iar apoi ceilalti sa judece proorocia.
Tot Sf. Ap. Pavel spune ca darul vorbirii in alte limbi va inceta. Si tot el spune ca darul cel mai mare este darul proorocirii.
"Voiesc ca toti sa graiti in limbi; dar mai cu seama sa proorociti.
Cel ce prooroceste e mai mare decat cel ce graieste in limbi, afara numai daca talmaceste, ca Biserica sa ia intarire." I Corint 14, 5.

De ce voua va convine sa aveti darul vorbiii in limbi si darul proorocirii il lasati la coada.
Daca sunteti toti asa de asemanatori cu cei din Biserica Primara de ce nu sunteti toti prooroci. Ca vad ca de vorbit in limbi vorbiti toti dar de proorocit nu proorociti asa cum o faceau Apostolii, sa inteleaga cei din jur.

Citat:
Multimea sfintilor nu te va ajuta in ziua in care vei sta inaintea lui Dumnezeu. Tu vei fi judecat dupa faptele tale, iar sfintii dupa ale lor. Asa ca nu te mai culca pe o ureche sa nu te trezesti prea tarziu.

Hm, sunt tare curios daca mama mea ma roaga un lucru daca o pot refuza.
Din cate stiu nu am facut asta niciodata.
Daca fecioara Maria, Maica Domnului il roaga ceva pe Fiul ei, si nu uita, ca ii este Fiu, care o cinsteste si o respecta, atunci Hristos va auzi rugamintea ei.

Zice Hristos ca Dumnezeu implineste voia celor care se tem de El.
Realitatea e ca protestantismului ii convine un sistem de tipul fiecare pentru el.

Dar noi ortodocsii ascultam de Hristos care zice sa ne iubim si sa ne rugam unii pentru altii. Deci daca Apostolii sau oricine altcineva il roaga pe Hristos pentru altcineva, nu implineste el porunca iubirii?
Zice Hristos "mila voiesc si nu jertfa".

Hristos nu este o masina de judecat, care doar aseaza in talere faptele bune si rele.
Daca avea nevoie de o masina atunci infiinta masina judecatii.
Hristos este si Dumnezeu si om. NU UITA ASTA. Si ca Dumnezeu si ca om PUTEM VORBI CU EL. Si putem sa-i cerem lucruri.

Ce as putea sa-i cer mai de valoare lui Hristos decat sa se mantuiasca altcineva si sa-l ierte?
[quote]
Deci argumentul ca BO are sfinti e ca sfintii ei discrediteaza alti sfinti? lol Fain argument.
[]QUOTE]
Am spus eu asta?
Eu am spus ca acei oameni care sunt numiti sfinti nu au faptele lor numite 'de sfintenie' in deplinatatea sfinteniei si ca sunt infractori duhovnicesti si nu sfinti.

Citat:
1. Penticostalii practica darul vorbirii in limbi. De vorbit despre el vorbesc altii, nu dam nume.
2. Nu cred ca esti in masura sa spui cat de valoros este un dar al Duhului Sfant.
3. Celelalte daruri sunt in Biserica. De toate. Despre care vrei sa-ti povestesc cand vei termina cu vorbirea in limbi?

E o problema cu de toate. Le aveti dar nu functioneaza.
Sunt tare curios daca va functioneaza proorocii vostri, si daca va functioneaza facatorii de minuni sau vindecatorii (care vindeca ei, prin puterea lor, ca Apostolii si nu care sunt impostori si care daca unul incepe sa auda putin se lauda o saptamana ca s-a vindecat ala).