Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2010, 08:13:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Ce mod simplist de a pune problema - un numar de sfinti cu daruri raportat la numarul de credinciosi ortodocsi... :)
Dar de ce ai complica ce nu trebuie complicat? Biserica mea trebuie sa fie cum era Biseria primara. Biserica primara era o biseica vie, plina de daruri spirituale. Simplu, nu?
Dar tu ocolesti intrebarea...Incomoda, nu?

Citat:
Pai nu prea e nevoie de calculul asta - Dumnezeu nu a plouat cu prooroci in VT.
Daca erau prea multi prooroci atunci proorocii ar fi fost doar niste prooroci ca restul si nu ar mai fi avut nici o autoritate in popor - exista o pedagogie divina prin care Dumnezeu lasa sfintii si prooroci pentru anumite motive. Daca sunt prea multi atunci darul lui Dumnezeu ar fi luat in bataie de joc.
Dar cand ii lasa pe pamant, sfintii chiar sunt sfinti in toata puterea cuvantului.
Hai sa nu o scaldam. Noi nu vorbim de VT, ci de NT. In NT erau multi prooroci si vorbitori in limbi, atat de multi incat cam vorbeau toti odata, iar Pavel s-a simtit nevoit sa intervina sa le spuna sa vorbeasca pe rand iar apoi ceilalti sa judece proorocia.

Citat:
Daca noi avem sfinti mari, atunci Dumnezeu este cu noi si marturiseste despre noi.
Multimea sfintilor nu te va ajuta in ziua in care vei sta inaintea lui Dumnezeu. Tu vei fi judecat dupa faptele tale, iar sfintii dupa ale lor. Asa ca nu te mai culca pe o ureche sa nu te trezesti prea tarziu.

Citat:
Parafrazand ce zici tu: nu te cred pana nu voi vedea 3 Sfinti Pavel la tine in casa; doi nu sunt suficienti; daca nu il ai pe al 3-lea nu-mi pasa de ceilalti 2 si refuz marturia lor.
Nu ma vei crede nici daca ii vei vedea. Vei arunca in ei cu mizerii ca sa te scoti bun numai pe tine.
Dar de ce la mine in casa? Sfintii ortodocsi stau la tine in casa? Dar poate nu am casa...

Citat:
Afirmi ca nu numai Biserica Ortodoxa are sfinti - eu spun ca numai Biserica Ortodoxa, dupa Bisericii Apusene de cea Rasariteana, numai ea are sfinti - si argumentat.
Exista o argumentatie facuta de sfintii ortodocsi, in care dezvaluie toate faptele numite 'de sfintenie' ale catolicilor, si le arata ca fiind gresite.
Putem face topic separat pe tema asta, e mai mult de spus.
Deci argumentul ca BO are sfinti e ca sfintii ei discrediteaza alti sfinti? lol Fain argument.

Citat:
Penticostalii vorbesc despre darul vorbirii in limbi. Dar darul acesta nu are valoarea celorlalte daruri si este dupa alte daruri. Dar celelalte daruri unde le sunt?
1. Penticostalii practica darul vorbirii in limbi. De vorbit despre el vorbesc altii, nu dam nume.
2. Nu cred ca esti in masura sa spui cat de valoros este un dar al Duhului Sfant.
3. Celelalte daruri sunt in Biserica. De toate. Despre care vrei sa-ti povestesc cand vei termina cu vorbirea in limbi?

Si, in final, te rog fii mai scurt si elimina din predica frazele care nu sunt neaparat necesare. Nu stiu daca data viitoare voi mai avea atat rabdare sa raspund la fiecare. Multumesc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10