Citat:
În prealabil postat de vasinec7
Doar atat am citit din postarea dvs. Despre restul, mi-am dat seama ca este un articol copiat.
Va rog, daca doriti sa stati de vorba cu mine, atunci vorbiti-mi. Cat despre articole.. indicati-mi un link.
Astept parerile dvs. exprimate cu cuvintele dvs. La fel procedez si eu.
|
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ara-68919.html
Pot gasi eu cuvinte mai bune decat cele ale unor oameni cu ani de studiu in spate? Era scris cu italic tocmai pentru a da de inteles ca articolul e copiat si se refera la problema celor doua judecati -particulara si de obste- din perspecta Bisericii Ortodoxe, in care, printre altele, se aduc contraargumente ideilor protestante conform carora omul dupa moarte nu mai simte nimic. Nu am vrut sa scriu de la mine nimic ca nu as fi facut-o mai bine. Si-asa azi am scris o prostie luand creationismul si evolutionismul la pachet, considerandu-le erezii (prima fiind doar o denumire mai stiintifica pentru Facerea din Biblie).
In fine, din cate imi amintesc Biserica e de acord cu faptul ca sufletele nu cunosteau nici raiul, nici iadul dupa moarte, dar asta inainte de moartea Domnului. O data cu invierea portile raiului s-au deschis. La cine S-a coborat sa propovaduiasca Evanghelia cand a murit?
"
Ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacate, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu fiind facut cu duhul, cu care s-a coborat si a binevestit si duhurilor din inchisoare" De ce ii spune talharului ca "azi" va fi cu El? Puteti spune ca o data ce nu mai are constiinta temporalitatii, el la inviere ar putea considera ca e azi, chiar daca au trecut mii de ani, dar in acel "azi" S-a coborat in Sheol. Si asa cum S-a coborat in Sheol, tot asa S-a urcat si in Rai. Era un verset in care spunea ca inca nu S-a suit in imparatia cerurilor. Dar poate fi vorba de inaltarea cu tot cu trupul.