Citat:
În prealabil postat de zorobabel
non comprende, nu poti generaliza tu pentru toti. Nu ai de unde sa stii tu ce e in inima si mintea fiecarui om ca sa zici ca toti stiu despre Hristos.
Nu doar ei nu stiu. Vestesti Evanghelia oricui, si daca o stie atunci va fi incurajat prin marturia ta, in nici un caz nu se va simti ofensat.
intrebarea e ce stiu? si Satana stie de Iisus dar nu-l ajuta la nimic. Multi stiu povesti, nu stiu mesajul Evangheliei.
Poate stiu ca e pacat, dar oare stiu ca acel pacat ii va duce in iad? Hai sa iti spun eu ce stiu,ca Dumnezeu ii iarta indiferent de ce fac, ca ii pomeneste cineva dupa ce au murit, li se fac niste pomeni si sunt iertati. Ceea ce nu e totuna cu ce afirma Sf Scriptura, care spune ca omul care nu are pacatul iertat va merge in iad.
pai eu nu ma ascund dupa cuvintele Lui, tu din ce vad le renegi de-a dreptul scuzandu-te ca toata lumea stie de Hristos.
normal ca ii judec, in ortodoxie nu sunt ei parintii spirituali? nu sunt ei cei care ar trebui sa aiba grija de mine, ca doar de aia am fost botezat in necunostinta de cauza, ca girau ei pentru mine.
Nu m-am lepadat de credinta, pur si simplu nu aveam o credinta, era ceva formal asa cum probabil 90% din romani au.Dar nu exista traire crestina si nici sensibilitate fata de pacat.
|
pai ce legatura are ce-i in sufletul omului cu faptul ca toata lumea stie de Isus??? nu vad relevanta.
asa ai vrea tu... eu vreau marturia ortodoxa, nu cea sectara. asta e, poti sa ma obligi?
intram pe un teren alunecos, cum stii tu ca multi stiu povesti???? poate este un ortodox, si daca-ti spune de Maica Domnului, de Sfanta Impartasanie, de Sfintele Taine, de pomeni...ce te faci? le spui ca nu exista in biblie?
ai o conceptie gresita fata de pomeni, si de cei care mor in pacat. mai citeste.
daca ai observat eu spun ce gandesc si ce cred, dar n-ai sa ma vezi pitindu-ma dupa cuvintele altora, deci cam penibila ideea cu scuzatul.
stii, si am avut niste nasi care nu m-au invatat nimic, si nici nu cred ca stiau prea multe, acum au murit amandoi, Dumnezeu sa-i ierte! dar nu poti da vina pe altii ca ti-e sila sau lene sa inveti, sa citesti, sa intrebi, sa-ti gasesti un preot duhovnic care sa te ghideze.... daca la o adiere de vant ti-ai schimbat credinat, ma gandesc la o furtuna ce faci? e o intrebare retorica.