View Single Post
Vechi 09.07.2010, 15:04:07
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
►Ref la Templul despre care vorbim>,,Templul construit în întregime din blocuri de piatră albă, placat cu aur pe anumite porțiuni, cu acoperișul impunător și turnulețele aurite era una din minunile Ierusalimului lui Irod."

►Cuvintele Mantuitorului in raport de Templu: „Iar El, răspunzând, le-a zis: „Le vedeți pe toate acestea? Adevăr vă grăiesc: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească“." (Matei 24:2).

● Datele istorice confirma: ,,In urma revoltei din anul 66, romanii au cucerit Ierusalimul incendiind atât orașul cât și templul. Arheologii care, începând din anul 1967, au făcut investigații în zona orașului învecinată templului, au găsit un strat de cenușă gros până la genunchi, rezultatul incendiului din 70. Cuvântul lui Isus cu privire la dispariția pietrelor templului s-au adeverit ad litteram: blocurile din care era construit templul erau dintr-o piatră foarte poroasă care permitea pătrunderea umidității. Căldura puternică provocată de lemnăria templului care a luat foc a încins atât de puternic apa pătrunsă în porii blocurilor de piatră încât le-a făcut să explodeze prefăcându-le în țăndări."

►Templul avea o esplanada care ocupă cam a șasea parte din Ierusalimul vechi.Planul Templului aplicat pe aceea esplanada arata ca in partea ei de sud-este s-ar fi aflat aripa Templului despre care am facut vorbire.Aripa respectiva avea vedere la valea Cedronului, Ghetsemani și Muntele Măslinilor.Era singurul punct care dpdv arhitectonic ar corespunde cu locul unde satana l-a ispitit pe Mantuitor si nu am gasit alte date care sa faca vorbire de o alta ,,aripa”.

Intrucat de la acel moment(ispitirea Mantuitorului) si pina la uciderea Sfantului Iacov nu s-au mai ridicat(din ce am aflat eu)si alte parti ale Templului si intrucat(conform OrthodoxWiki)Sfantul Iacov este ucis in anul 62 d.Hr>am comparat aceste date cu anul distrugerii Templului de catre romani>Revolta din anul 66 d.Hr> romanii au cucerit Ierusalimul incendiind atât orașul cât și templul.

Este evident(cel putin din perspectiva acestor date) faptul ca Templul a existat,dpdv arhitectonic,in aceiasi forma si la momentul ispitirii Mantuitorului cat si la momentul uciderii Sf.Iacov,el fiind distrus ulterior exact cum a spus Mantuitorul Acestea fiind spuse,si in baza informatiilor gasite, as spune ca exista mari sanse ca Sfantului Apostol Iacov, fratele Domnului dupa trup,sa fi fost ucis exact in acelasi loc in care Mantuitorul fusese ispitit fara sorti de izbanda de catre diavol.

Daca cineva mai are si alte date il rog frumos sa mi-le transmita via pm ca sa nu mai deranjez pe nimeni.Cu scuzele de rigoare pt timpul si atentia pe care vi le-am consumat.

Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.
Bai prietene, daca stii rasounsul la propriile tale intrebari ce ne mai obosesti cu interventiile tale? Uita-te singur in oglinda si converseaza cu tine insuti in privat, nu ne mai arata si noua convorbirile tale cu tine insuti cu privire la lucruri care nu au insemnatate decat pentru niste cremlinsi rascolitori de paie sa gaseasca un ac care de fapt nu-i acolo.