View Single Post
Vechi 18.07.2010, 19:24:08
postasul. postasul. is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Concluzia care se trage este implicit ca acei care sustin ca unica sursa a doctrinei revelate este Sfanta Scriptura contrazic tocmai Sfanta Scriptura care anunta foarte clar prin cuvintele Mantuitorului din evanghelia dupa Ioan ca doctrina revelata va fi enuntata in mod complet abia dupa pogorarea Duhului Sfant, atunci cand, prin Duhul Sfant care le va fi trimis, apostolii si mai apoi Biserica vor putea purta ceea ce Mantuitorul inca nu le spusese ! In concluzie si protestantii si neoprotestantii sunt eretici din punctul de vedere al Sfintei Biserici.[/b]
Duhul Sfant s-a pogorat inainte ce Sfintii Apostoli sa-si inceapa lucrarea. Epistolele lor sunt pline de invataturi venite de la Duhul Sfant.

De unde, citind, puteti sã cunoasteti întelegerea mea în taina lui Hristos,
Care, în alte veacuri, nu s-a fãcut cunoscutã fiilor oamenilor, cum s-a descoperit acum sfintilor Sãi apostoli si prooroci, prin Duhul
" (Efeseni 3:4,5)

Sfanta Scriptura este plina de marturii ale Sfintilor Apostoli care declara ca, nu de la ei au dat invatatura ci de la Duhul.

Apoi, tot Sfintii Apostoli, ne indeamna sa tinem invatatura pe care ei au dat-o. "Vã îndemn ca sã luptati pentru credinta datã sfintilor, odatã pentru totdeauna." (Iuda, vers 3)

"ca sã învãtati din pilda noastrã, sã nu treceti peste ce e scris" (1 Corinteni 4:6)

"Dar chiar dacã noi sau un înger din cer v-ar vesti altã Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - sã fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, si acum vã spun iarãsi: Dacã vã propovãduieste cineva altceva decât ati primit - sã fie anatema!" (Galateni 1:8,9)

Sfintii Apostoli "insista" sa pastram invatatura lor (care se gaseste numai in Sfanta Scriptura). Ei cunosteau inselarea ce avea sa vina prin felurite adaugiri, numite traditie (sau, chiar sfinta traditie).