![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde, citind, puteti sã cunoasteti întelegerea mea în taina lui Hristos, Care, în alte veacuri, nu s-a fãcut cunoscutã fiilor oamenilor, cum s-a descoperit acum sfintilor Sãi apostoli si prooroci, prin Duhul" (Efeseni 3:4,5) Sfanta Scriptura este plina de marturii ale Sfintilor Apostoli care declara ca, nu de la ei au dat invatatura ci de la Duhul. Apoi, tot Sfintii Apostoli, ne indeamna sa tinem invatatura pe care ei au dat-o. "Vã îndemn ca sã luptati pentru credinta datã sfintilor, odatã pentru totdeauna." (Iuda, vers 3) "ca sã învãtati din pilda noastrã, sã nu treceti peste ce e scris" (1 Corinteni 4:6) "Dar chiar dacã noi sau un înger din cer v-ar vesti altã Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - sã fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, si acum vã spun iarãsi: Dacã vã propovãduieste cineva altceva decât ati primit - sã fie anatema!" (Galateni 1:8,9) Sfintii Apostoli "insista" sa pastram invatatura lor (care se gaseste numai in Sfanta Scriptura). Ei cunosteau inselarea ce avea sa vina prin felurite adaugiri, numite traditie (sau, chiar sfinta traditie). |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|