View Single Post
Vechi 24.07.2010, 11:10:42
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
De ce universul e atât de mort, tern iar aici pe Pământ totul duduie de viață, de inteligență, cultură?
Sunt miliarde de stele în galaxia noastră și miliarde de miliarde de galaxii în tot universul, și tu îmi spui că e totul e mort? Noi nici măcar nu am explorat tot Pământul...

Citat:
Ce șanse sunt să mai existe o planetă cu condiții de apariție a vieții?
Nu știu. Și nici tu nu cred ca știi. Cu siguranță se aplică legea numerelor mari.

Citat:

Ce șanse sunt ca [...] Ateii spun că în natură apar [...] Îmi vine să râd de naivitatea oamenilor de știință care spun "pe planeta cutare s-a descoperit apă și poate va fi descoperită și viață", de parcă în orice băltoacă apare în mod obișnuit viața.
Ce șanse sunt? Tu poți să le calculezi exact, sau doar pui întrebări de genul ăsta pentru că impresionează audiența?
Iar ateii nu spun că în natură apar nu știu ce lucruri, pentru că ateii nu sunt biologi. Unii biologi sunt atei, e adevărat, dar nu toți ateii își permit să emită opinii științifice pe marginea abiogenezei (bănuiesc că la asta te referi) :)
Iar naivitatea oamenilor de știință... uau. Ei sunt naivi, noi suntem deștepți foc. Nu avem pregătire în domeniul lor de activitate, dar stăm în fața unui calculator și decretăm că ei sunt naivi și nu știu despre ce vorbesc.

Citat:
Chiar așa inteligentă e selecția naturală că nu i-a scăpat vreun apendice, ceva nefolositor?
Hihihi, ce ironie :D
Știi chestia aia inutilă din corpul tău care se mai inflamează câteodată și trebuie să mergi la chirurg? Apendice parcă-i spune... apendicită...
Tocmai prezența unor astfel de artefacte conduce la ideea unui mecanism natural pentru apariția și evoluția vieții. Un inginer nu și-ar fi încărcat creațiile cu prostii inutile. Iar evoluția nu e inteligentă, e chioară rău de tot și dă cu oiștea-n gard destul de des :)

P.S. Ideea e că dacă nu înțelegem, e mai bine să nu emitem opinii. Nu putem să spunem: "nu înțeleg cum s-a întâmplat, deci clar că explicația e xyz". Argumente din ignoranță...