Citat:
Īn prealabil postat de eugenb
Domnule Preot, imi pare rau ... dar ati gresit ! Nu asa se explica ceva, binenteles, daca aveati intr-adevar ceva de explicat. Dupa mine, nu stiati ce sa-i raspundeti doamnei "manuela_m" si in loc sa recunoasteti acest lucru (nu este nici-o rusine sa marturisesti cand nu stii, ... sau poate trebuie sa va fie ?!) ati sarit repede "sa-i puneti pumnul in gura", in loc sa amanati raspunsul pana ce veti gasi o forma "mai cucernica" (mai blanda). S-au credeti ca un Preot este tot stiutor, care nu poate fi contrazis. V-as aduce aminte ca si dumneavoastra ... puteti gresi ! Asa cum si eu pot gresi ! V-ati facut de ras ... Biserica pe care o slujiti (Apropos, eu fiind mai nou pe acest Forum nu am aflat la ce Biserica va inchinati - este cumva ortodoxa si tine de Patriarhia Romana, condusa de Preafericitul Parinte Daniel sau nu ?!). Daca v-am "jignit" cumva, va rog sa ma scuzati ! Nu asta era la ce m-am gandit eu, fiti sigur ! Eu am vrut doar sa va atentionez ca, felul cum ati procedat nu a fost "pedagogic" si ca Preot trebuia sa stiti acest lucru. Doar ati invatat acest lucru in Facultate ! S-au am gresit ?!
|
Da, sunt preot ortodox si
slujesc intr-o parohie ce apartine de Biserica Ortodoxa Romana condusa de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane. Dumneavoastra va aratati "mester" in a ispiti si a crea dezordine. Nu ma deranjaza, absolut deloc. Este alegerea dumneavoastra. In ceea ce priveste "pumnul in gura" v-as ruga sa-ma asigurati ca sunteti, intr-un fel sau altul, reprezentantul acelei persoane pe care o aparati; altfel, va faceti de ras si dumneavoastra, "introducandu-va" in... lapte! Sincer, mie imi place laptele si detest teribil acele fiinte mici, cu aripi, ce nu se pot stapani. Daca nu ati observat, eram ironic deci, va puteti simti jignit! Eu imi asum raspunderea pentru faptele mele: daca jignesc nu ma ascund!
Citat:
P.S. Stiind ca sunt unii useri care "sar in sus" la auzirea unei asemeni "blasfemii", ca mi-am permis sa spun unui Preot ca ... "a gresit", le spun atata doar : "discutia este intre mine si dansul si daca am gresit cu ceva, eu mi-am cerut scuze anticipat". Deci numai dansul se poate simti "jignit", ceilalti care se dau ... "jigniti", pentru mine sunt "fariseii" pe care Domnul nostru Iisus Hristos i-a dat afara din Templu.
|
Cred ca le stiti pe toate! Poate ca asa este! De aceea ii rog pe toti cei care citesc aceste randuri sa nu se lase atrasi in capcana intinsa de ispititor si sa-l considere demn de atentie pe aceasta tema; se va bucura! Imi permit sa va rog acest lucru deoarece eu sunt inclus in aceasta discutie in mod direct, dupa cum spunea si dansul.
eugenb, dumneavoastra nu ma cunoasteti, eu nu va cunosc, dar avem o cunostiinta comuna cu care eu m-a intalnesc destul de des (din pacate, e si prost si fudul). Despre pedagogie, in micimea mea, am zis ca daca o sa il iau pe Solomon de martor poate o sa "dea bine". Solomon nu s-a suparat, ce cedeti?
Sa fiti linistit!
Last edit:
Citat:
Deoarece din cate vad domnule Preot Gheorghe, dumneavoastra o-ti fi preot ortodox, dar nu tineti de Patriarhia Romana din cate pare - folositi o "Sfanta Scriptura" care nu se potriveste cu cea dupa care ne indeamna sa citim Sfantul Sinod al BOR, v-as da si "traducerea lui Anania" ( www.dervent.ro/biblia.php), pentru ca vad ca folositi o traducere care seamana cu a lui Cornilescu (varianta exacta pe care o folositi nu o stiu, pentru ca ati evitat sa mentionati, desi un Preot ca dumneavoastra putea sa o faca fara vreo problema - sau este o "problema" daca faceti acest lucru ?) :
|
Trebuie sa-mi recunosc greseala! M-ati prins!!!
Editia Sfintei Scripturi pe care am folosit-o este cea tiparita la Editura Institutului Biblic si de Misiune al B.O.R., Bucuresti - 1994. Vreti sa fiu iar ironic? V-as spune ca m-a indus in eroare faptul ca scria, chiar la inceput, ca are aprobarea Sfantului Sinod al B.O.R.
Iar acum din nou serios: poate fi o scapare faptul ca nu am mentionat editia. Stiu insa ca exact acest lucru vreti sa-l folositi: sunt mai multe Scripturi, cea ortodoxa nu corespunde realitatii, etc. Nu este nici in topic si nici suficient de inteligent. In acest loc (un forum pe internet) dumneavoastra incercati sa introduceti ideea ca daca nu sustii o discutie cu argumente academice, cu cel putin 80% din dovezile arheologice sau de orice alt fel din domeniu pe acea tema, eventual in original, nu poate fi credibila. Eu cred ca, dimpotriva, discutiile in acest spatiu au un caracter aparte ce rezerva dreptul de a fi participanti la ele pentru omul de orice calibru. Sunt discutii de masa, nu elitiste. Intr-un astfel de mediu nu am de gand sa fac prozelitism, sau sa creez diversiuni cu scopul de a acoperi vreo greseala a mea sau a Bisericii mele. Sunteti cel putin paranoic atunci cand insinuati ca, intentionat induc in eroare un biet suflet singur si neajutorat (intrucat i-ati luat apararea), poate si cam greu de cap (deoarece ii explicati ceea ce persoana, saraca, nu putea sa inteleaga). Citatele acelea introduse in cadrul postului meu au rolul de a sublinia ca ma adresez celui de la care provin citatele. Si intrucat persoana cu care "discutam" s-a declarat cunoscatoare in amanunt a teologiei si trairii ortodoxe, vazand insa ca afirmatiile tradeaza exact contrariul, mi-am permis sa pun aceasta situatie pe seama unei lipse de intelepciune; prea semana atitudinea cu telenovelele!
Iar atitudinea dumneavoastra, daca nu se tempereaza incepe sa semene cu filmele horror cu diavoli inchipuiti in care scenaristul nu stie si de existenta lui Dumnezeu.
Imi rezerv dreptul de a nu mai "dialoga" cu dumneavoastra pe tema aceasta, deoarece consider ca ceea ce a fost de zis s-a zis, chiar cu varf si indesat (asta din cauza mandriei mele accentuate).
Nu sunt destept, nici frumos, nici bun, nici "cool", sunt doar crestin! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!