![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
eugenb, dumneavoastra nu ma cunoasteti, eu nu va cunosc, dar avem o cunostiinta comuna cu care eu m-a intalnesc destul de des (din pacate, e si prost si fudul). Despre pedagogie, in micimea mea, am zis ca daca o sa il iau pe Solomon de martor poate o sa "dea bine". Solomon nu s-a suparat, ce cedeti? Sa fiti linistit! Last edit: Citat:
Editia Sfintei Scripturi pe care am folosit-o este cea tiparita la Editura Institutului Biblic si de Misiune al B.O.R., Bucuresti - 1994. Vreti sa fiu iar ironic? V-as spune ca m-a indus in eroare faptul ca scria, chiar la inceput, ca are aprobarea Sfantului Sinod al B.O.R. Iar acum din nou serios: poate fi o scapare faptul ca nu am mentionat editia. Stiu insa ca exact acest lucru vreti sa-l folositi: sunt mai multe Scripturi, cea ortodoxa nu corespunde realitatii, etc. Nu este nici in topic si nici suficient de inteligent. In acest loc (un forum pe internet) dumneavoastra incercati sa introduceti ideea ca daca nu sustii o discutie cu argumente academice, cu cel putin 80% din dovezile arheologice sau de orice alt fel din domeniu pe acea tema, eventual in original, nu poate fi credibila. Eu cred ca, dimpotriva, discutiile in acest spatiu au un caracter aparte ce rezerva dreptul de a fi participanti la ele pentru omul de orice calibru. Sunt discutii de masa, nu elitiste. Intr-un astfel de mediu nu am de gand sa fac prozelitism, sau sa creez diversiuni cu scopul de a acoperi vreo greseala a mea sau a Bisericii mele. Sunteti cel putin paranoic atunci cand insinuati ca, intentionat induc in eroare un biet suflet singur si neajutorat (intrucat i-ati luat apararea), poate si cam greu de cap (deoarece ii explicati ceea ce persoana, saraca, nu putea sa inteleaga). Citatele acelea introduse in cadrul postului meu au rolul de a sublinia ca ma adresez celui de la care provin citatele. Si intrucat persoana cu care "discutam" s-a declarat cunoscatoare in amanunt a teologiei si trairii ortodoxe, vazand insa ca afirmatiile tradeaza exact contrariul, mi-am permis sa pun aceasta situatie pe seama unei lipse de intelepciune; prea semana atitudinea cu telenovelele! Iar atitudinea dumneavoastra, daca nu se tempereaza incepe sa semene cu filmele horror cu diavoli inchipuiti in care scenaristul nu stie si de existenta lui Dumnezeu. Imi rezerv dreptul de a nu mai "dialoga" cu dumneavoastra pe tema aceasta, deoarece consider ca ceea ce a fost de zis s-a zis, chiar cu varf si indesat (asta din cauza mandriei mele accentuate). Nu sunt destept, nici frumos, nici bun, nici "cool", sunt doar crestin! Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Last edited by Pr.Gheorghe; 22.08.2010 at 23:43:16. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomenirea copiilor morti nebotezati. | georgeval | Generalitati | 27 | 16.02.2011 14:19:22 |
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? | manuela_m | Intrebari utilizatori | 4 | 21.08.2010 18:23:53 |
Copil nascut cu un verset scris pe picior | adelin | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 07.02.2010 10:14:31 |
Inmormantarea copiilor nebotezati | huchohucho | Slujba inmormantarii | 0 | 06.02.2010 18:26:31 |
semnul de egalitate | mirelat | Generalitati | 51 | 27.02.2009 12:16:16 |
|