View Single Post
Vechi 06.10.2010, 16:57:15
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
romanii fiind la ora aceea cei mai civilizati din lume si unde comunicarea stirilor se facea extrem de eficient?
Asta asa ca un mic exemplu...nu am de gind sa mai continui :)
Doamne Ajuta!
Așa cum americanii, astăzi, sunt cei mai civilizați din lume "si unde comunicarea stirilor" se face "extrem de eficient" și câți dintre americani știu unde se află România pe glob? Și câți dintre ei cunosc ceva despre România? Și pentru câți dintre americani, România nu înseamnă decât Nadia Comâneci și Ilie Năstase? Și pentru câți dintre americani, România nu înseamnă decât copii orfani și case de copii sau copii bolnavi de SIDA?

Așa și pentru cetățenii preadistinsului Imperiu Roman: evreii și tot ce venea de acolo nu merita atenție deosebită, fiindcă barbarii trebuiau civilizați, așa cum, acum, românii, arabii etc. trebuie să învețe democrația de la cei mai civilizați pământeni: americanii și englezii.
Și mai ales să învețe cultura americană, fiindcă de a noastră nu au auzit și nu constituie un interes prea mare pentru ei. De pildă, Ion Creangă nu e cunoscut pentru ei, în schimb, Mark Twain e cunoscut nu numai de ei, ci de o lume întreagă. Și să nu-mi spună nimeni că valoarea unuia o depășește pe altuia. Dar Ion Creangă nu s-a născut printre "cei mai civilizati din lume".
"Asta asa ca un mic exemplu...nu am de gind sa mai continui."

Cu alte cuvinte, faptul că civilizații romani nu au auzit nu constituie un argument pentru că nici în documentele epocii contemporane nu prea apar românii, arabii etc. cu fapte bune, doar ei sunt "barbari", necivilizați.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote