Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
ți-am închis gura cu îndreptățirea "șabatului" creștin, care este rememorarea eliberării creștinilor de sub puterea "Egiptului" și a "Faraonului" spiritual
|
Nu-ți fă iluzii. Nu mi-ai închis gura, atât doar că n-am vrut să mai repet în speranța că ai reținut data trecută:
Deut. 5,12-15 nu reprezintă textul poruncii a IV-a din Decalog, ci un comentariu mozaic la acesta. Iar dacă vrei să rememorezi eliberarea creștină din Egiptul păcatului nu-i dai slavă Eliberatorului în ziua "preaslăvitului Ra", ci în ziua Domnului Sabatului (
Marc. 2,28), adică sâmbăta.
Citat:
Din moment ce Iisus Hristos a înviat în ziua întâi a săptămânii, atunci aceasta este ziua creșzinilor de "șabat"
|
Hai să-ți spun un mic secret care precis nu-l știai (ori dacă-l știai îl treci sub tăcere): "Șabat" [שבת] înseamnă odihnă, a se opri, a sta și are aceeași rădăcină cu 7 [שבע]. Deci sabatul nu poate fi decât ziua a 7-a. Probabil suferi de aceeași deficiență ca Roberta Anastase, de aceea mă văd nevoit să-ți desenez:
1 ≠ 7
Citat:
ziua a opta, prima zi a săptămânii la iudei, cea care este ziua învierii Domnului.
|
Altă mare prostie din punct de vedere aritmetic, calendaristic și teologic. Chiar dacă elucubrația aceasta a fost emisă prima dată de un sfânt, ea nu are girul Cuvântului lui Dumnezeu. Mai greșesc și sfinții, nu trebuie să le adoptăm greșelile ci viețuirea sfântă.
Citat:
Formalismul searbăd, sec, accentuarea fanatică a literei înaintea duhului acelei litere sunt încă alte trăsături specifice sectarismului sâmbătar care se ține de literă pentru a călca în picioare duhul acelei litere.
|
Hotărât e păgubos sectarismul sâmbătar ce calcă în picioare spiritul poruncii pentru a ține litera ei, însă sectarismul anomial e catastrofal căci calcă în picioare și spiritul și litera legii deturnând singura sărbătoare consfințită de Legea Decalogului:
"
Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme." (
Daniel 7,25)