Citat:
În prealabil postat de delia31
de ce numai in epistola catre evrei e atata tam-tam cu "odihna"?
Care e motivul pt. care le-a scris Sf.Pavel evreilor? Ce framantari aveau evreii increstinati, de a trebuit Sf. Pavel sa le trimita o epistola in care insista ad nauseam pe tema „Odihnei”, ( un intreg capitol (4), numai de odihna e vorba).
Si de ce ii tot compara pe evreii convertiti la Hristos cu evreii neconvertiti care tineau legea iudaica?
De ce in celelalte epistole adresate neevreilor nu se insista pe tema „zilei de odihna”?
Care ar fi traducerea AZ7 pt. Evrei 4,3? In special> ultimele cuvinte: „intemeierea lumii” . La ce se refera aceste cuvinte in contextul discutiei despre odihna?
„Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii”.
si iarasi, Evrei 4,10-11 – la ce se refera? „Pentru că cine a intrat în odihna lui Dumnezeu s-a odihnit și el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. Să ne silim, deci, ca să intrăm în acea odihnă, ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării”.
|
Oricât vi s-ar părea că Sf. Pavel aiurează, el vorbește despre odihnă/odihna spirituală a mântuirii și nu de odihna sabatului zilei a șaptea. Vi se pare că în Evrei 4 "
se insistă pe tema „zilei de odihnă”", deoarece traducerea ortodoxă a fost voit coruptă. Încercați să urmăriți și versiunea Bibliei Ortodoxe Grecești, pentru că observ, cunoașteți greaca. Poate dă Domnul ca să se facă corectură și în acest sens, corectura zilei întâi a săptămânii (duminica) făcându-se tot după modelul Bisericii Ortodoxe Grecești.