View Single Post
Vechi 07.02.2011, 14:46:27
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cred ca ne-am inteles gresit: eu ziceam ca nu este credinta ortodoxa a spune ca ar fi unii care intra in iad si nu mai au nici o sansa sa iasa, chiar cu rugaciunile, pomenile etc noastre.
Ba uite ca eu am citit recent, am luat nr. 7 de la Biserica, "Despre viata viitoare", tiparita cu aprobarea Sfantului Sinod, in care scrie asa:
"Chinurile celor pacatosi presupun: toate puterile sufletului vor fi atunci intepenite, caci osanda lui Dumnezeu va fi ce mai grea, sub a carei apasare pacatosii isi vor vedea toata slabiciunea mintii, a vointei si a simtirii, pe care au avut-o pe pamant." ; "Chinurile de dupa judecata din urma sunt mai mari, pentru ca sunt suferite si de trup, negresit ca ele nu sunt numai sufletesti. Trupul care a cautat aici numai placere, fugind de durere, trebuie sa-si ia atunci si el rasplata, care consta in dureri vesnice cum nu ne putem inchipui"
"UNII dintre ei pot scapa de acolo (iad) prin rugaciunile Bisericii si ale fiecaruia dintre noi, precum si prin milosteniile nostre ptr. ei." ; "Rugaciunile folosesc numai sufletelor acelora c are au plecat de aici nu de tot moarte, ca madulare a Bisericii, ci avand in ele o anumita credinta ca radacina a virtutilor si oarecare eforturi de a dezvolta in virtuti, celor ce au savarsit, asadar, unele fapte bune ca inceput al virtutilor si al slabirii patimilor, dar nu au facut binele asa de statornic sau atat de mult timp, incat sa fi ajuns la deprinderi bune. Deci celor care au avut o oarecare obisnuinta a binelui."