![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa este incompleta decsrierea ta. Sunt si alti parinti in afara celui pe care l-ai citat. Invatatura ortodoxa despre viata de apoi nu este complect dogmatizata. Exista zone de flu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este clar ca se vorbeste in imagini - cum altfel? Tu cand citesti ca Iisus sta de-a dreapta Tatalui, te gandesti ca El chiar sta pe un tron material? Ca si asta scrie in carti aprobate si rasaprobate, - in crez...
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ne-am inteles gresit: eu ziceam ca nu este credinta ortodoxa a spune ca ar fi unii care intra in iad si nu mai au nici o sansa sa iasa, chiar cu rugaciunile, pomenile etc noastre.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu-mi place sa-mi imaginez lucruri, dar la Judecata de Apoi, chiar asa Il vad.
|
||||
|
||||
![]()
Ba da, cel mai vehiculat caz este cel al sinucigasilor, care potrivit invataturii ortodoxe nu mai au sansa la mantuire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci Biserica nu spune nici despre sinucigasi ca nu au sigur nici o sansa de mantuire. Biserica nu ar indazni sa afirme asa ceva despre nimeni, nici chiar despre ultimul pedofil nenorocit.
|
|||
|
|||
![]()
Bun, mai vorbim. Dar cred ca ai inteles tu ceva gresit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ma mai obosesc sa va contrazic.
|
|||
|
|||
![]()
You never know.. ;-)
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
![]() Practic, speranța noastră este că Isus a evitat să spună întregul adevăr atunci când a spus că nu se vor mântui cei care nu vor renaște din apă și din duh. Citat:
Ioan 3, 5 "De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." El face distinctie intre Rai si Imparatia Lui Dumnezeu, daca suntem atenti la dialogul de pe Cruce: Luca 23 42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. 43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. Deci se pare ca talharul s-a mantuit, insa nu a ajuns in Imparatia Lui Hristos, ci in Rai. Pentru ca in Imparatia Cerurilor ajung numai cei desavarsiti, cei nevinovati ca pruncii, cei saraci in pacate. Se face confuzie intre Imparatia Cerurilor si Rai. Sau se spune ca Raiul face parte din Imparatia Cerurilor. Daca ar fi asa, atunci sa-mi spuneti mie cine va ajunge acolo daca Hristos ne spune atat de clar: Luca 7, 28 Între cei născuți din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el. Iar cuvantul Mantuitorului este adevarat. Mai mult, in cele noua Fericiri ni se spune ca pamantul va fi mostenit de catre cei blanzi. In Apocalipsa lui Ioan i se reveleaza ca va fi un Cer nou si un Pamant nou, facand distinctie intre aceste doua spatii existentiale. Deci treaba este mai complicata decat pare la prima vedere. Desavarsirea si vederea Lui Dumnezeu față catre Față este mult mai mult decat mantuirea, mantuire inteleasa ca o izbavire de duhurile rele care ne leaga si de care suntem legati prin lanturile pacatelor. Iar daca o parte din ingerii decazuti au fost aruncati pe pamant amestecandu-si interesele cu oamenii (ceilalti au ajuns direct in Iad), pe pamantul cel nou nu vor mai avea acces fiind izolati pentru totdeauna in imparatia lor cea intunecata, unde se vor manifesta in voie impreuna cu cei care le-au impartasit filosofia existentiala.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|