View Single Post
Vechi 04.05.2011, 12:29:35
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
:) Nu, nu am "parasit" Biserica Ortodoxa fiindca imi lipsea ceva, ci fiindca am gasit mai mult in alta parte.
Nu cumva este vreo contradictie in aceasta afirmatie :D

Citat:
Nu imi consum timpul si mintea gandindu-ma la cat de inadecvata BO este. Nu este! Ceea ce ma intereseaza acum este: cum il pot sluji pe Domnul mai bine, dat fiind circumstantele. Cum pot eu, prin viata pe care o duc, sa fiu exemplu de ucenic al lui Hristos? Cum pot eu sa fiu o mai buna fiica a Bisericii?
Multumim pentru onestitate.

Intelegem ca trecerea ta de la ortodoxia crestina la romano-catolicism este determinata de cauze subiective si nu de motive obiective dogmatice.

In aceasta situatie eu unul "rasuflu usurat" :)

Citat:
Am trecut demult de faza argumentelor in contradictoriu.
Cu tot respectul trebuie sa iti marturisesc ca nu ajus (inca) in acel stadiu de a cunoaste si intelege profund atat teologia ortodoxa cat si cea romano-catolica pentru a putea VEDEA asemanarile si diferentel dogmatice precum si implicatiile acestora (si eventual de a purta o discutie in contradictoriu cu un teolog ortodox crestin).

Dogmatica nu trebuie privita cu superfcialitate. Trebuiesc evitate formalismele. Nu poti spune ca romao-catolicii "nu sunt buni" pentru ca Scriu Iisus cu un singur "i"(Isus) si ca scriu Hristos cu C (Cristos). Din nefericire am intalnit si atfel de cazuri triste...
Dar nici nu poate cineva spune ca dogma romano-catolica este buna si compatibila cu cea ortodoxa atata timp cat teologia romano-catolica sustine: filioque, primatul papal, imaculata conceptie, asumptia...

Doamne ajuta.