![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
:) Mai sunt si alti catolici fosti ortodocsi pe forum. De ce m-as mutea eu? Un lucru am uitat sa mentionez. NU locuiesc in Romania. Unde locuiesc eu NU poate fi vorba de biserica ortodoxa sau duhovnic ortodox. Unii vor spune: aha! Citat:
In fine NU vreau sa intru in discutii de genul asta. S-au purtat si raspurtat pe forum de n- ori. Nu am nici timp, nici dorinta sa intru in detalii. Nu, nu am "parasit" Biserica Ortodoxa fiindca imi lipsea ceva, ci fiindca am gasit mai mult in alta parte. Nu imi consum timpul si mintea gandindu-ma la cat de inadecvata BO este. Nu este! Ceea ce ma intereseaza acum este: cum il pot sluji pe Domnul mai bine, dat fiind circumstantele. Cum pot eu, prin viata pe care o duc, sa fiu exemplu de ucenic al lui Hristos? Cum pot eu sa fiu o mai buna fiica a Bisericii? Am trecut demult de faza argumentelor in contradictoriu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related |
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar as vrea sa nu intru in detalii mai amanuntite.
|
||||
|
||||
![]()
Daca da,atunci sa inteleg ca afitmatiile tale,cum ca unde locuiesti NU poate fi vorba de BISERICA ORTODOXA SAU DUHOVNIC,sunt caracteristice catolicilor,sau sa imi fie cu iertare,sa le iau tot ca pe o cadere a ta ,caci din cate stiu eu la ROTTERDAM exista o BISERICA ORTODOXA ROMANA,DECI AFIRMATIA TA ESTE FALSA.
Luand in considerare faptul ca OLANDA este o tara unde duhurile necurate sunt la ele acasa,si nu cred ca un om ar putea sa stea drept acolo mai ales fara indrumarile si rugaciunile unui duhovnic,nu ma mira faptul ca esti pe cale sa faci cea mai mare greseala din viata ta. Inca o intrebare,daca tot ai deschis topicul,poti sa imi spui daca sti ceva despre biserica old catolica din Olanda,care dupa cum ii suna numele cred ca(nu sunt sigur) sa rupt din BISERICA ROMANO CATOLICA?
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
IUNIE 2011 Joi, 2, orele 15:00' (Înălțarea Domnului) Luni, 13, orele 11:00' (Rusaliile - Sf. Treime) orele 15:00' (Concert de muzică clasică) Vineri, 24, orele 18:00' (Nașterea Sf. Ioan Botezătorul) orele 12:00'-16:00' (Spovedanii) Miercuri, 29, orele 18:00' (Sf. Apostoli Petru și Pavel) Nici macar o data duminica. Daca ma spovedesc vineri dupa-amiaza, cand ma impartasesc? Ca nu este Sf. Liturghie pana miercuri...si poate miercuri la ora 18 trebuie sa fiu in alta parte...Nu mananc nimic pana la ora 18? Sau cum functioneaza treaba? Apoi mai este frumosul mesaj pe udneva pe site unde scrie ca preotul nu ofera nici un fel de servicii religioase (sfintiri, nunti, botezuri, spovedanie...) celor care nu sunt membri cotizanti ai parohiei, cu plata la zi. Hmmmm, deci trebuie sa platesti ca sa ti se ierte pacatele? Hmmmm. Parca si BO spunea ca e universala si pentru toata lumea...nu un club exclusivist. Sigur, probabil ca exagerez, nici nu am intrebat cum este. Probabil ca preotul o sa iti asculte spovedania si fara sa se uite in lista de membri si caietul de cont. Dar din nou, NU din aceasta cauza se intampla conversia mea. Am fost in conditii si mai "vitrege." Citat:
Nu stiu nimic despre vechii catolici in afara de ce e pe wikipedia. Nu ma intereseaza...
|
|||
|
|||
![]()
Nu am cum sa nu ma intreb, oare pe un forum catolic, daca un catolic anunta ca trece la ortodocsi, tot acelasi tip de reactii se starneau? De aversiune generala ( cu cateva exceptii), mai mult sau mai putin exprimata, fata de persoana care a dezertat?
|
|
|||
|
|||
![]()
Convertirea religioasă de orice fel este un act de imaturitate. Valorile adevărate sunt universale, nu depind de vreun cult.
Însă religia la care te convertești spune ceva despre tine. Cei care se convertesc la Ortodoxie cred că sunt atrași fie de cultura smereniei, rugăciunii și înfrânării, fie de aspectul arhaic al ritualurilor. Prima tendință e bună. Cei care se convertesc la catolicism cred că sunt animați de dorința apartenenței la o organizație puternică și prestigioasă. E vorba deci de slavă deșartă. Cei care se convertesc la protestantism sunt oameni primitivi, cu o înțelegere superstițioasă a religiei, centrată pe cultul absolut al unei cărți. Ceva asemănător și la islam.
|
||||
|
||||
![]()
Ca bine zici! Cam miroase a puscarie si a creiere spalate, pe aici prin zona
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era o persoana erudita care trecuse de la catolici la ortodocsi, a fost de mai multe ori banat, ultima data doar pentru afirmatia despre corabia lui Petru ca ar semana mai degraba a Titanic. Explicatia banarii a fost ca acea persoana fiind erudita poate influenta pe unii catolici si pot deveni ortodocsi. N-am primit raspuns la intrebarea daca acea schimbare a parerilor s-a datorat si ajutorului primit de vreun user catolic. P.S. Cu toate acestea parerea mea e ca forumul catolic era mai ortodox decat acesta (adica si catolicii erau mai ortodocsi), foarte putini ecumenisti (adica sa fie catolici care sa aprecieze neoprotestantii). Last edited by catalin2; 04.05.2011 at 22:28:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unul nascut in protestantism,crescut acolo,educat acolo,cu mentalitatea de acolo va fi influentat de toti acesti factori.Valabil pentru toate confesiunile.Sansele lui de a descoperi o alta credinta sunt relativ reduse daca nu intra in contact cu ea,daca nu aude de ea sau daca nu vrea Cel de Sus asa in mod expres.Mai este varianta ca il amageste necuratu da asta este explicatia standard.Prin urmare,educat fiind asa,va crede mereu ca dreptatea este a lui.Valabil pentru toti.As lua un copil mic de ortodox sa spunem,botezat,si l-as duce intr-un trib de berberi.Peste 20 de ani de stat intre ei,la cine credeti (cu exceptia situatiei in care Cel de Sus vrea altfel) ca se va inchina si in ce mod?Valabil pentru toti. Oricine plecare dintr-o confesiune in alta,si am vazut asta peste tot,este perceputa ca o tradare.Motivul nu este asa de complicat.Fiecare spune ca nu exista decat credinta sa dpdv al Adevarului continut.Deci daca cineva pleca ori este amagit de dracu ori a gasit altceva.Nu poti gasi altceva daca stii ca doar tu detii adevarul.Un gand perfid ca un sarpe isi face loc:,,Dar oare ce a gasit acolo de a plecat?Sigur Satana l-a amagit".La absolut toti am vazut aceiasi gandire.Consecintele?Este foarte simplu. Suntem toti adversari,unii fara voie,fiecare luptand sub steagul lui.Marele miracol este ca inca mai exista rare momente cand mai putem vorbi.In rest ar trebui sa punem sarma ghimpata,fiecare in tabara lui,si nici macar in gluma sa nu spui despre ceilalti.Traim intr-o groaznica ipocrizie.Nimeni nu vrea sa-l accepte,decat rar,pe celalalt intrucat si celalalt spune ca detine ce stii ca doar tu detii.Deci nu se poate sa aiba toata lumea dreptate,dupa logica umana.Ce crede Dumnezeu este o alta problema. Exista o certa si evidenta incompatibilitate intre confesiunile crestine si prin urmare consider ecumenismul de fatada si perfid un cretinism feroce.Pe cel sincer il consider o utopie.Nu ne vom intelege niciodata pentru ca suntem diferiti si intelegem diferit,si nu este in totalitate vina fiecaruia pt acesta situatie.Daca ma nasteam in Pakistan acum poate stateam cu 3 kg de dinamita legate pe piept si citeam din Coran.Dar nu m-am nascut in Pakistan.A vrut Cel de Sus altfel,nu eu.Este ortodoxismul singura credinta crestina corecta,adevarata,cum vreti dvs?De ce nu?Asta insa nu va determina venirea celorlati in ea.Unii,foarte multi,mai ales din Vest,nici nu au auzit de ea.De unde sa auda ?Nici Cel de Sus nu a considerat pana acum ca ar fi cazul sa ii lumineze pe toti sa se incoloneze spre Rasarit.Poate sunt predestinati :) spre Iad,cine stie. Pe scurt:nu ne vom mantui toti.Cu asta cred ca suntem toti de acord.Nimeni nu stie exact cine se va mantui.Si cu asta cred ca suntem toti de acord.Toti spera sa se mantuiasca.Decizia finala nu ne apartine.Suntem si cu asta toti de acord?Atunci este bine,macar avem o limita la care ne oprim. Am si eu o intrebare de final.Am vazut imagini cu un trib primitiv din jungla amazoniana.Traiesc precum in epoca de piatra,se inchina la tunete.Daca iei unul de acolo si vin la el cate un reprezentant din fiecare credinta a lumii si isi expuna doctrina>bastinasul cum va alege? a).confuz,va ramine la credinta lui. b).va alege la nimereala alta credinta c).va alege conform propriei sale judecati d).va alege in functie de care reprezentant este mai convingator e).il lumineaza Dumnezeu. Daca nu se aplica varianta (e) cu privire la acesta alegere se va mantui sau nu? Trebuia sa spun o prostie in seara asta asa ca am zis sa-mi fac norma.Liber la dat cu rosii in mine dar sa stiti ca s-au cam scumpit :) Last edited by Scotland The Brave; 04.05.2011 at 22:58:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|