Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Lipsa minunilor divine zici? Pai tu ai facut pana acum vreo minune divina? Daca nu, inseamna ca nu ai Har? Si daca nu ai Har, mai are rost sa citesc ceea ce scrii? Exista minuni divine si la catolici dar tu nu prea stii sa le vezi asa ca nu are sens sa reluam subiectul. Am aruncat totusi un ochi ca sa vad daca tot pe aceleasi le-ai scris, si primul lucru care mi-a atras atentia a fost treaba cu apa sfintita. Citisem povestea in cartea cu "Noul catehismul catolic contra credintei Sfintilor Parinti", si dupa ce am citit povestioara cu apa sfintita, i-am spus-o unei prietene catolice ca sa vad daca a auzit vreodata de asa ceva si sa vad ce crede despre asfel de povestioare. A ras cu mare pofta la auzul povestii, de parca i-as fi spus cea mai tare gluma. Bisericile catolice au apa sfintita la intrare, sa isi faca oamenii semnul crucii cu ea si nu se strica niciodata. Povesti poate inventa oricine.
|
E vorba de harul din Sfintele Taine si din Biserica, nu trebuie sa faci tu minuni ci sa exista in Biserica.
Acolo cu Mihai Viteazul era o minune, in genul celei cu Sf. Ilie, daca ai citit. Ca dovada ca e adevarata, catolici dupa ce au convertit la greco-catolicism pe rotodocsii din Trnasilvania au daramat imediat biserica construita atunci la Alba-Iulia. Mai erau acolo experimente facute de oameni de stiinta in rusia cu apa sfintita. Desi catolcii au o armata de oameni de stiinta nu au auzit de experimente legate de credinta, ci doar de studierea evolutionismului, existenta martienilor, etc.
Din ce am citit pe froumul catolic la ei se pune sare in apa cand o sfinteste. Ce zici, care ar fi explicatia?
Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Daca tu vrei sa vorbesti cu copiii, banuiesc ca o sa le spui ca tu apartii de BO. Iar cand o sa le mai spui ca tu crezi intr-o Biserica Unica, Catolica si Apostolica pentru ca asa marturisesc sinoadele, copilul iti va spune ca in cazul asta esti in afara Bisericii din moment ce Biserica este una singura care se cheama catolica, in timp ce tu te aflii de fapt intr-alta numita BO, si care pe deasupra nu-i nici una singura.
|
Putea sa se numeasc si Biserica cea mai buna daca are har. Daca pentru tine un criteriu e denumirea bisericii, ce vrei sa-ti mai spun?
O sa ai surpiza sa vezi ca BC spune ca ea e biserica, iar anglicanii la fel.
Numai bine!