Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 23.06.2011, 20:18:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Daca Biserica Ortodoxa nu accepta Neprihanita Zamislire sau purgatoriu, asta nu inseamna ca nu exista. Tocmai din cauza asta se fac acolo atitea minuni, ca lumea sa CREADA, nu ca sa INTELEAGA, pentru ca noi nu putem intelege. Iar Isus ne-a spus sa credem, daca nu pentru cuvintele Lui, macar pentru minunile pe care le-a facut.
Se pare ca tot nu ati inteles ce am repetat de cateva ori, desi acestea nu tin de teologie sau ceva complicat, ci de logica elementara. Aceeasi problema o avea si dl. Erethorn, de aceea trebuia sa repet mesajele.
Nici nu stiu cum sa repet mai simplu de atat, pentru ca nu se poate, oricine poate intelege ce am spus.
1. Catolicii au doua dogme, ortodocsii le condamna si spun ca sunt erezii, neadevaruri.
2. Aparitiile de la Lourdes si Fatima au afirmat aceste dogme catolice, ca fiind adevarate, iar cineva de la Dumnezeu nu poate spune o erezie sau un neadevar.
3. a) Asadar ori aceste dogme sunt adevarate si deci aparitiile au fost divine. Asadar ortodocsii sunt in eroare, in erezie, dar au totusi mai multe minuni decat cele pretinse catolice.
b) Ori aceste dogme sunt neadevarate cum spun ortodocsii, adica erezii, deci aceste doua aparitii nu sunt divine, ci de la ingerii cazuti.

Ce nu se intelege de aici? Apoi am spus si de ce acestea nu seamana cu minunile de la Dumnezeu, deci argumente si din punct de vedere catolic, nu doar ortodox.
Eu scriu ca sa citeasca ortodocsii, doar nu am intrat pe forumul ortodox ca sa ma contrazic cu catolicii sau sa vad ce zic ei, pentru ca stiam de pe forumul catolic.