Citat:
În prealabil postat de catalin2
1.Acestea fiind spuse va raspund din nou (cred ca e a patra oara cand spun astea). Aparitia de la Lourdes a afirmat dogma care fusese adoptata cu putin timp inainte in BC, spunand ca e "neprihanita zamislire". Pentru ortodocsi aceasta dogma e o eroare teologica, o erezie, un neadevar. Un inger sau Maica Domnului nu pot spune niciodata neadevaruri, probabil nu stiti asta, puteti intreba pe un preot catolic sau pe altcineva, ca sa nu mai mai blamati pe mine pentru ce nu cunoasteti dvs. Dvs. din cauza ca nu cunoasteti, vreti sa afirmam ca dogma ortodoxa e gresita si noi suntem in eroare. Asta pentru ca nu intelegeti despre ce e vorba.
La fel in cazul Fatima, acolo aparitia a spus de purgatoriu, o alta dogma catolica considerata erezie de ortodocsi.
2.Si pentru ca vad ca stiti si ce spune BO, aceasta si-a spus parerea despre catolicism la sinoade, nu mai e nevoie sa repete, pentru ca sinoadele nu se repeta tot timpul. BO nu recunoaste niciun sfant sau minune de dupa schisma din pareta catolica. De asemenea, nu-si da tot timpul cu parerea despre ce se intampla in afara BO, decat daca are legatura cu BO. Asadar nu da comunicate despre noile minuni din hinduism, budism sau samanism. Pentru ca nu o intereseaza, parerea e spusa.
|
1. Daca Biserica Ortodoxa nu accepta Neprihanita Zamislire sau purgatoriu, asta nu inseamna ca nu exista. Tocmai din cauza asta se fac acolo atitea minuni, ca lumea sa CREADA, nu ca sa INTELEAGA, pentru ca noi nu putem intelege. Iar Isus ne-a spus sa credem, daca nu pentru cuvintele Lui, macar pentru minunile pe care le-a facut.
Puteti repeta la nesfirsit ceea ce doriti; asta nu sterge cu buretele faptul ca milioane de oameni ii aduc slava Lui Dumnezeu si sfintei Fecioare Maria datorita acestor aparitii. Acei oameni nu aduc slava nici copiilor carora li s-a aratat Sfinta Fecioara (iata ca deja sint aproape uitati), nici Bisericii Catolice, ci pur si simplu Lui Dumnezeu.
2. Vi se pare cumva ca-mi dau cu parerea despre ce se intimpla in BO? Nici nu ma intereseaza si nici nu m-a interesat vreodata. Ceea ce am vazut si mi-a ajuns pe la urechi mi-a fost suficient ca sa trag concluzia ca Biserica Ortodoxa e ca o turma fara pastor, iar pentru mine e mai logic, normal si firesc sa ascult de pastorul meu, adica de papa Benedict al VI-lea in acest moment.
Daca Biserica Ortodoxa nu cunoaste nici un sfint sau o minune catolica, imi pare rau. Credinciosii ortodocsi le recunosc.