Citat:
Īn prealabil postat de Scotland The Brave
Hi, o scurta intrebare:de ce varza gatita, spanacul gatit, ciupercile, perele, gutui,ardeiul, vinetele, rosiile, fasolea boabe, castraveti si mazare verde sunt interzise? Care a fost motivatia? PS:am vazut pe acest site o reteta pentru o mancare de post excelenta, numita ,, ghiveci calugaresc".Contine rosii,ceapa,ardei,varza,sare. Multumiri pt raspuns.
|
Varza are nevoie de 7 zile pt a se digera. Cea gatita intra in putrefactie, cea cruda este medicament.
Spanacul contine acid oxalic (toxina). Spanacul gatit opreste eliminarea acidului oxalic din corp (respectiv din rinichi), iar spanacul crud favorizeaza eliminarea acidului oxalic din corp (respectiv din rinichi).
Vinetele, rosiile, ardeiul, castravetele - creeaza aciditate mare in corp (au si aspecte pzitive: contin antioxidanti - dar in asamblu aceste plante sunt daunatoare corpului)
Vinetele, rosiile, ardeiul - contin solanina (substanta toxica)
Fasolea boabe - poate crea gaze atat de puternice in interior incat sa apara leziuni pe ficat
Perele si gutuile - favorizeaza piatra la rinichi