Citat:
În prealabil postat de the_Listener
cine era osea ? SI ADU VERSETELE sa le discutam .... 
multa iubire
|
pune mana si citeste, eu nu fac catehizare. Dar spui ca Dumnezeu harazeste, pune mana si vezi cu cine i-a spus Dumnezeu sa se insoare. Si care este semnificatia.
Citat:
scuze?????? ca cei doi SUNT UN SINGUR TRUP as cum a lasat dumnezeu .... sau nu sunt ? ... ma lasi cu pacatele lor .... daca eu am pacatele mele , sotia mea devine necredincioasa ????? TU GINDESTI ce spui sau doar repeti niste timpenii ?
multa iubire
|
te citez:
Citat:
În prealabil postat de the_Listener
ma lasi cu filosofia .... credinta se vadeste IN A DEVENI UN TRUP CU CEL CU CARE TE CASATORESTI .... asadar tu care esti credincioasa CUM POTI DEVeni un trup cu unu care NU E CREDINCIOS ? ca sta scris ---- cel ce se apropie de o desfrinata SI SE UNEste cu ea ESTE UN DESFRINAT .... adica la casatorie , gata aceste lucruri NU MAI EXISTA ? si DE UNDE STII TU CA EL ITI ESTE SORTIT DE DUMNEZEU ? CINE SI CIND TI-A SPUS ?
|
Deci?
Citat:
daca e CE ITI TREBUIE TIE CA SA TE MINTUIESTI nu are cum sa treaca la baptisti ... altfel NU E PERSOANA care iti trebuie tie .... asadar DACA TE UNESTI CU O PERSOANA DESFRINATA , ESTI UN TRUP CU EA ..... ... simplu .... in casatorie MINCINOASA taina sfintei cununii ESTE FACUTA PE MINCIUNA iar eu unu nu cred ca Dumnezeu MINTE si binecuvinteaza minciuna ..... sau tu crezi asta ?
nu mai dati vina pe ispititor PENTRU CE TIMPENII FACETI VOI ... ala nu are nici o treaba ....
multa iubire
|
te poti mantui in orice conditii!
Citat:
daca exista ispite NU ESTE TAINA CASATORIEI si cei dOI nu sunt un singur trup ... DE LA INCEPUT .... sau eva o fi fost facuta si pentru altcineva decit adam ? intelegi ?
waw .... ma sperie ispitele enorm .... ha ha ha .... ispita cea mai mare e sa fi in fata lui Dumnezeu CU IPOCRIZIE si sa spui DA il iau cind de fapt HABAR NU AI DACA VETI FI UN SINGUR TRUP .... asadar nu va mai amagiti ca daca sunteti in biserica DUMNEZEU NU STIE CE SUNTETI si cit de potrivit sunteti si CITA CREDINTA AVETI in el ....
|
Citat:
cei care traiesc in concubinaj sunt la fel de desfranati ca si cei casatoriti din ipocrizie( adica NU cu jumatatea lor)...ca daca nu ar fi asa, nu ar mai dori nici cu gandul alt barbat, alta femeie , deci n-ar fi curvie..
|
In mod normal nu m-as obosi sa raspund pt ca e clar ca ai dezvoltat idei obsesive paralele cu invatatura ortodoxa (de care nu ai habar).
Dar cum insisti cu aceleasi idei pe
alt topic, ma gandesc ca ar trebui totrusi sa fac o analogie pt a intelege cat de gresita e conceptia despre Sf. taine.
Casatoria crestina este oglinda relatiei dintre Hristos si Biserica (nu mai dau citate). Sa presupunem ca tu, te unesti cu Hristos prin Sfanta Impartasanie (analogie cu un "singur trup" al mirilor). Sa deduc de aici ca tu nu mai pacatuiesti niciodata pt ca te-ai unit cu Hristos, impartasindu-te? Sau nu este lucratoare taina? Sau cum?
In mod similar, sotii sunt un singur trup indiferent de credinta/vrednicia lor (pt ca acest concept a aparut cu mult inainte de Taina Cununiei crestine.. apare in VT, te rog mai pune mana si citeste!). Unirea intr-un trup si Taina Cununiei sunt lucruri separate.
Deci sotii sunt incercati de ispite chiar daca sunt crestini cununati religios si aceasta nu invalideaza Taina Cununiei. Asa cum si tu pacatuiesti (cu vorba) chiar daca te-ai unit cu Hristos (presupun ca te impartasesti).
PS. Ce-i dai inainte cu dorirea altui barbat/femei? Eu nu-mi amintesc, oricat as scotoci in memorie, sa-mi fi dorit alt barbat in afara de sotul meu. In nici un fel. Ba chiar mi se pare, cu exceptii mici, neglijabbile, ca barbatii sunt un soi enervant,, nicidecum ceva de "dorit" sau ispite etc.... Si sunt convinsa ca multe femei gandesc la fel.
Nevoile femeilor difera RADICAL de cele ale barbatilor. Ele cauta in principal siguranta, confortul, binele copiilor etc... de aceea cred ca sunt destule care nu-s cu gandul la barbati (straini sau nu!).
Aoci sunt doar proiectii ale fantasmelor cu care te lupti tu.