Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Ar fi foarte fain daca tu ai vorbi in numele tau.
Eu cred ca tu nu reprezinti ortodoxia ci doar o parte mai „talibana” a ei.
Apoi, eu consider ca ceea ce am spus este adevarat: ortodocsii care au venit la penticostali nu se declarau atei dar erau practic atei. Nu-L cunosteau pe Hristos. Sau , ca sa folosesc terminologia biblica l-au „cunoscut pe Hristos în felul lumii”. Nu erau convertiti, intelegi? N-aveau nici o treaba cu biserica, Dumnezeu, Biblia rugaciunea sau mantuirea. Nu apatineau lui Dumnezeu ci mergeau pe calea lumii. Practic aveau acelasi statut ca al tau inainte de convertire: necrestin.
|
Inteleg ca tu esti userul cu care am avut divergente si in trecut, care era grijuliu cu ce spun despre ortodoxie, imi explica ce trebuie sa inteleg, cum gresesc si ce trebuie sa corectez.
Nu stiu daca ai devenit penticostal dar ai ramas cu gandurile la ortodoxie, dar iti reamintesc ca tu nu (mai) esti ortodox, nu poti sa intri pe forumul ortodox si sa spui ce sa creada ortodocsii despre ortodoxie.
E normal ca unui penticostal sau ce o mai fi el ii convine ca si ortodocsii sa aiba pareri ecumeniste si laxe, cu cat mai confuzi cu atat devin numai buni de convertire. Pentru ca ecumenismul serveste in primul rand celor ce l-au creat, neoprotestantii, care doresc atragerea celor din alte culte.
Despre ce crede ortodoxia spune BO, nu penticostalii, ar trebui sa fie obligatoriu pentru cel ce vrea sa screi pe forum sa citeasca macar catehismul ortodox ca sa stie despre ce vorbim.
Nu stiu daca voi aveti crez, dar noi il spunem duminica la biserica si nu seaman deloc cu ce spui tu, ci cu cel taliban, asta inca de acum 1700 de ani: "cred intr-una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Te las pe tine sa ghicesti la cine se refera prin "una". Citesti si topicul meu despre canoanele BO:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12560
Dar cel mai bine e sa nu continuam discutia, e fara rost, nu te intereseaza decat parerea ta orice as scrie eu, nu adevarul.