Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 11:07:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
draga pretene,cam sameni a fariseu la cum vb,in loc sa dai argumente pe care niki tu nu le crezi dar vrei sa pari important in legatura cu ceea ce crezi tu despre penticostali si despre alte culte religioasa,ar fi mai bine sa studiezi mai atent CUVANTUL DOMNULUI,cat despre CREZ este exact ca si TATAL NOSTRU,daca nu faci ceea ce spui nu te amagi de unul singur,ca-ti duci singur sufletul la pierzare,si gandeste-te bine si ai sa vezi ca am dreptate,trupul e templul sufletului,ca sa sfintesti sufletul trebuie sa-ti curatesti trupul si tot ce apartine de el,nu mai fi atat de ingafat si rau la inima,alunga gandurile rele despre alti din inima ta,iubeste-ti aaproapele,chiar tu ai mentionata asta,se refera la toti din jurul tau indiferent de religie crez sau culoare,scoate-ti barna din ochi si pe urma paiu din ochiul fratelui tau,orice cult secta religie chiar orice biserica,ne invata aceste lucruri,durere mare ca te lasi pierdut pe o cale pe care niki tu nu o intelegi,DOMNU SA TE BINECUVANTEZE
Draga prietene, daca te referi la prozelitism ce argumente ar trebui sa dau, nu e evident ca pana acum 100 de ani nu exista cultul penticostal si deci nici la noi nu era vreun roman in acest cult?
In rest sunt conceptiiel tale, de ce crezi ca ar trebui sa credem si noi ortodocsii ca si tine, ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia. Niciun ortodox nu va spune asta, cel putin in randul preotilor sau duhovnicilor nu prea am auzit vreodata.
In privinta arguementelor, daca te referi la cultul penticostal (nu stiu ce cult esti pentru ca nu ai scris si fiecare trebuie sa-si declare cultul sau macar ca nu e ortodox), am dat citatele in mesajele precedente, pot fi gasite cu usurinta pe net, eu le-am gasit pe site-uri neoprotestante (ma refer la istoria cultului si al parerile celor de atunci despre acest cult).
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:11:52
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In virtutea acestei definitii ar trebui sa mergi in adunarile penticostale (si nu numai, toate cele neoprotestante) si sa le spui ca ei sunt de fapt oi furate de catre hoti
M-as duce dar nu prea cred cele spuse de tine, frate Catalin.

Majoritatea zdrobitoare a ortodocsilor care au trecut in Bisericile Penticostale nu l-au cunoscut pe Hristos in Biserica Ortodoxa. Au fost botezati ortodox, au mai trecut pe la biserica din an in Pasti sau nici atunci, dar nimeni nu s-a ocupat de ei. Nimeni nu a avut grija sa le vesteasca evanghelia curata, sa le arate dragoste crestina si sa-i invete din Cuvant.
Printr-o conjunctura favorabila, au ajuns in biserici neoprotestante si crestinii de aici i-au inconjurat cu dragoste, le-au pus Biblia in mana si s-au rugat pentru ei. Oamenii au cunoscut dragostea lui Hristos si au devenit neoprotestanti. Asta e explicatia.

Daca cineva s-ar fi preocupat de ei in biserica ortodoxa ei ar fi devenit ortodocsi. Tu cum crezi ca exista astazi ortodocsi practicanti, seriosi in credinta si traitori? Cineva, un ortodox, s-a ocupat de ei, i-a „ucenicizat”.

Este drept ce zici tu ca au existat si furturi de oi. Adica au fost trasi spre penticostalism ortodocsi practicanti, traitori. Dar acestia sunt putini, foarte putini. Iar atragerea acestora se numeste prozelitism si furt de oi, ai dreptate. Si este de condamnat, intr-adevar.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aici suntem de acord cu "varza" ecumenista. In principal conceptiile ecumeniste spun ca mai mult mai mai putin toate cultele crestine sunt cam la fel, conteaza sa crezi in Iisus, nu conteaza cultul.
Iarta-ma dar si definitia ta nu e decat o mare „varza”. Am mari indoieli ca asta inseamna ecumenism.
Eu unul evit sa ating subiectul pentru ca fiecare are definitia lui asupra ecumenismului si asta impiedica dialogul.

Last edited by penticostalul; 22.08.2011 at 11:22:01.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:13:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
ms pt explicatie,dar sa nu uiti ca si BO are doctrina,si in fac.teologica inveti filozofie putina politica si altele,deci in concluzie putem crede ca orice institutie cu anumiti adepti uniti intr-un anumit crez,obiectiv sau tip de conducere ca e o secta
Dar uiti ca BO nu are cum sa se desptinda de adventisti, de exemplu, pentru simplul fapt ca are o vechime mult mai mare. Observi ca secta este ceva desprins din Biserica. Cel mult catolicii ar putea sa spuna asta, dar ar fi nedevarat.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:20:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
M-as duce dar nu prea cred cele spuse de tine, frate Catalin.

Majoritatea zdrobitoare a ortodocsilor care au trecut in Bisericile Penticostale nu l-au cunoscut pe Hristos in Biserica Ortodoxa. Au fost botezati ortodox, au mai trecut pe la biserica din an in Pasti, sau nici atunci, dar nimeni nu s-a ocupat de ei. Nimeni nu a avut grija sa le vesteasca evanghelia curata, sa le arate dragoste crestina si sa-i invete din Cuvant.
Printr-o conjunctura favorabila, au ajuns in biserici neoprotestante si crestinii de aici i-au inconjurat cu dragoste, le-au pus Biblia in mana si s-au rugat pentru ei. Oamenii au cunoscut dragostea lui Hristos si au devenit neoprotestanti. Asta e explicatia.

Daca cineva s-ar fi preocupat de ei in biserica ortodoxa ei ar fi devenit ortodocsi. Tu cum crezi ca exista astazi ortodocsi practicanti, seriosi in credinta si traitori? Cineva s-a ocupat de ei, i-a „ucenicizat”.

Este drept ce zici tu ca au existat si furturi de oi. Adica au fost trasi spre penticostalism ortodocsi practicanti, traitori. Dar acestia sunt putini, foarte putini. Iar atragerea acestora se numeste prozelitism si furt de oi, ai dreptate. Si este de condamnat, intr-adevar.
Dar problema e ca nimeni nu se naste invatat. Si multi sfinti au devenit credinciosi pe parcurs. Uite, de exemplu nici eu nu am fost credincios, ci agnostic, desi botezat ortodox, daca pana sa devin ortodox cineva ma atragea in cultul sau se spunea ca am aflat adevarul (am avut multe discutii cand nu eram ortodox cu mormonii).
Asadar asta cu ortodocsii care nu erau prea credinciosi nu prea e adevarata, pentru ca foarte putini erau atei. Poate nu erau foarte practicanti, dar totusi erau ortodocsi.
Mai e problema ca noi ortodocsii nu ii consideram pe penticostali sau alte culte neoprotestante la fel ca si noi, dimpotriva, cine se leapada de ortodoxie isi pierde sufletul. De asemene,a BO nu recunoaste botezul in afara ei sau alte Taine, e ca si cum nu ar fi botezati din punct de vedere ortodox.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:31:49
Banned

Implicit

Ar fi foarte fain daca tu ai vorbi in numele tau.
Eu cred ca tu nu reprezinti ortodoxia ci doar o parte mai „talibana” a ei.

Apoi, eu consider ca ceea ce am spus este adevarat: ortodocsii care au venit la penticostali nu se declarau atei dar erau practic atei. Nu-L cunosteau pe Hristos. Sau , ca sa folosesc terminologia biblica l-au „cunoscut pe Hristos în felul lumii”. Nu erau convertiti, intelegi? N-aveau nici o treaba cu biserica, Dumnezeu, Biblia rugaciunea sau mantuirea. Nu apatineau lui Dumnezeu ci mergeau pe calea lumii. Practic aveau acelasi statut ca al tau inainte de convertire: necrestin.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 13:50:10
Thrawn
Guest

Implicit

[quote=delia31;370539]
Citat:

Neoprotestantii nu merg intr-o biserica pentru ca biserica respectiva ar fi mantuitoare. Ei cred ca, în momentul convertirii, au fost incorporati in Biserica Universala si, ulterior, trebuie sa fie parte dintr-o biserica locala pentru a creste spiritual, pentru a se inchina Domnului in comun, a se indemna la dragoste si la fapte bune, dupa cum scrie Biblia. QUOTE]

Iertati-ma, dar nu inteleg deloc urmatorul aspect: daca sustineti ca ulterior convertirii, neoprotestantii trebuie sa faca parte dintr-o biserica locala, pentru a creste spiritual, care e motivul pentru care dupa convertire nu optati pentru Biserica ortodoxa pentru a creste spiritual in ea, pentru a va inchina in comun, pentru a va indemna la dragoste si fapte bune, dupa cum scrie Biblia?

Daca ati fi trait pe vremea apostolilor si ati fi fost un nou convertit la Biserica lui Hristos, credeti ca atunci cand v-ati fi dus la rugaciunea in comun, ati fi intalnit-o la Biserica si pe Maica Domnului?
Cu siguranta, mergea si Ea la Biserica nou infiintata.

De curiozitate va intreb: ati fi fost curios sa vorbiti cu Cea care L-a purtat in pantece pe Cel neincaput, sa o vedeti si cunoasteti pe Cea de la care Unul din Sfanta Treime si-a luat trup material?

Ati fi fost curios sa o cunoasteti si sa vorbiti cu Cea care purtandu-L in pantecele Ei pe Cel neincaput, s-a umplut de Duhul Sfant?

Ati fi fost curios sa cunoasteti o asemenea faptura in care tot harul dumnezeirii S-a salasluit si care a ramas pe veci impregnata de mireasma de har a Celui pe care L-a purtat in Ea?

Ati fi fost curios sa cunoasteti si sa vorbiti cu o asemenea faptura careia i s-a intamplat o asemenea experienta de asa o magnitudine mega-cosmica: experienta de a-L purta in pantece pe Stapanul Universului si de a-L fi hranit, ingrijit, tinut in brate si de a-L fi leganat pe Unul din Treime ce tine tot Universul ?

Credeti ca ati fi simtit ceva neobisnuit in preajma acestei fapturi uimitor de smerita si discreta?

Probabil ca dvs. cand aveti un necaz, ii rugati pe prietenii de la Adunarea dvs. sa se roage lui Hristos pt. dvs.
Dar daca ati fi trait in perioada apostolilor si ati fi frecventat Biserica unde se ruga si Maica Domnului si daca ati fi avut o problema, un necaz, o incercare, si mergand la Biserica sa va rugati, v-ati fi intalnit acolo cu aceasta faptura discreta, smerita si plina de har care e Maica Domnului, i-ati fi spus si Ei de necazul ce va apasa?
Ati fi rugat-o si pe Ea, ca atunci cand se roaga Fiului Ei, sa Il roage sa va ajute? Ati considera ca Maica Domnului e faptura cea mai intim legata de Dumnezeu, ati considera ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica din Univers?
Dar dupa mutarea ei cu Trupul la Cer alaturi de Hristos, considerati ca ramane cea mai apropiata fiintial de Dumnezeu si in acealasi timp cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni?

Daca ati fi frecventat Biserica unde mergea si Maica Domnului, daca ati fi cunoscut-o in timpul vietii, dupa ce Hristos a luat-o la El, v-ati fi adus aminte de Ea, i-ati fi pus fotografia (daca ar fi existat aparate foto pe vremea aia) la loc de cinste? Ati fi aratat fotografia Ei si noilor convertiti? Le-ati fi spus si lor ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica?

Cand s-ar fi aniversat Bunavestirea sau Adormirea Ei, i-ati fi dedicat macar si Ei un cantec, ceva, in amintirea Celei care ni L-a nascut pe Unul din Treime?

Banuiesc ca fratilor si surorilor de la adunarea dvs. le cantati "La multi ani!" de ziua lor. Nu zic sa-i fi cantat si Maicii Domnului "La multi ani" cand ar fi fost aniversarea Ei, dar macar ceva acolo, un cantec de multumire si lauda, daca tot se roaga neincetat catre Fiul Ei pentru noi ?

Ati fi facut asa ceva daca ati fi trait pe vremea apostolilor si ati fi cunoscut-o pe Maica Domnului? Merita din partea noastra macar atata cinste daca tot ni L-a nascut pe Unul din Treime si se roaga pt. noi?

Intr-o adunare in care simplii credinciosi se aduna pentru "a creste spiritual in ea, pentru a se inchina in comun, pentru a se indemna la dragoste si fapte bune, dupa cum scrie Biblia?" (ca sa va citez exact), cum considerati slujbele si rugaciunile de lauda si cantarile prin care credinciosii o roaga pe Maica Domnului sa se roage pentru noi?

a) inutile. Hristos nu tine cont de ce-i spune Mama Sa

b) de mare folos - rugaciunea Maicii Domnului L-a facut pe Hristos sa-si schimbe planurile la nunta din Cana Galileii, desi nu atunci avea de gand sa faca prima minune

c) e problema Ei daca alta treaba n-are decat sa se roage. oricum eu vorbesc direct cu Hristos in rugaciune, ce rost are sa mai vorbesc si cu Ea?

Cum considerati rugaciunea Maicii Domnului pentru noi comparativ cu rugaciunea fratilor, surorilor si pastorilor dvs. de la adunare, conform indemnului "rugati-va unii pentru altii"?
Cat de adevarat si profund vorbiti despre Maica Domnului, Doamna noastra!...
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 15:58:19
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Domnule penticostal vezi ca si tu gresesti din punct de vedere gramatical, apoi cred ca ma citezi si aiurea! Eu scriu de multe ori si de pe mobil asa ca imi este mai greu sa ma corectez! Apoi gramatica nu este punctul meu forte !
Sa revenim la carti si la sare! Daca biserica ta a aparut dupa anul 1900 cum s-a format ea si ce sare a sarat ea inainte de anul 1900 ? ce carti aveti voi? Adventistii au carti dar voi ce carti aveti? Apoi vorba adventilor de ce tineti sambata in dauna duminicii deoarece nu aveti traditie?
P.s penticostalii arata ca sunt posedati de duhuri necurate si o sa dovedesc acest lucru acum printr-un exemplu. Ei interzic casatoria pe baza unei minciuni. Sti la ce ma refer! Dar nu despre asta vreau sa scriu acum.De ce sunt posedati de duhuri necurate? In primul rand ei se afla in afara bisericii si astfel ei nerespectand biserica adevarata nu il respecta nici pe Iisus! Apoi din practica. Marii asceti si traitori ortodocsi au aratat ca rasul aiurea sau zbuciumul corpului sunt de la cel viclean! Adica ce vreau sa spun? Ca manifestarile voastre sunt mai degraba diavolicesti si au fost scrise inainte de a aparea voi! Chiar o evanghelista mai apropiata de Dumnezeu mi-a zis: penticostalii au ceva in ei care mie una nu imi place!
Faptul ca aveti un oarecare succes (mai mult la tara si nu mai zic eu in ce clase sociale...) este datorat tocmai acestor stari de posedare care in schimb nu va ajuta la nimic (asta din mila Domnului). Sunteti aidoma ortodoxului care aude despre o icoana facatoare de minuni se duce acolo ca sa vada minunile sau ca sa se vindece apoi iar uita de biserica! Vorbesc de acei ortodocsi cu numele. Dar ei macar nu sunt in afara bisericii! Apoi am citit ca este periculos sa te duci la exorcizari. Tu te duci acolo ca nu esti credincios si vrei sa vezi o minune dar e periculos din n motive!

Last edited by Neaguu; 22.08.2011 at 16:05:10.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:24:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Ar fi foarte fain daca tu ai vorbi in numele tau.
Eu cred ca tu nu reprezinti ortodoxia ci doar o parte mai „talibana” a ei.

Apoi, eu consider ca ceea ce am spus este adevarat: ortodocsii care au venit la penticostali nu se declarau atei dar erau practic atei. Nu-L cunosteau pe Hristos. Sau , ca sa folosesc terminologia biblica l-au „cunoscut pe Hristos în felul lumii”. Nu erau convertiti, intelegi? N-aveau nici o treaba cu biserica, Dumnezeu, Biblia rugaciunea sau mantuirea. Nu apatineau lui Dumnezeu ci mergeau pe calea lumii. Practic aveau acelasi statut ca al tau inainte de convertire: necrestin.
Inteleg ca tu esti userul cu care am avut divergente si in trecut, care era grijuliu cu ce spun despre ortodoxie, imi explica ce trebuie sa inteleg, cum gresesc si ce trebuie sa corectez.
Nu stiu daca ai devenit penticostal dar ai ramas cu gandurile la ortodoxie, dar iti reamintesc ca tu nu (mai) esti ortodox, nu poti sa intri pe forumul ortodox si sa spui ce sa creada ortodocsii despre ortodoxie.
E normal ca unui penticostal sau ce o mai fi el ii convine ca si ortodocsii sa aiba pareri ecumeniste si laxe, cu cat mai confuzi cu atat devin numai buni de convertire. Pentru ca ecumenismul serveste in primul rand celor ce l-au creat, neoprotestantii, care doresc atragerea celor din alte culte.
Despre ce crede ortodoxia spune BO, nu penticostalii, ar trebui sa fie obligatoriu pentru cel ce vrea sa screi pe forum sa citeasca macar catehismul ortodox ca sa stie despre ce vorbim.

Nu stiu daca voi aveti crez, dar noi il spunem duminica la biserica si nu seaman deloc cu ce spui tu, ci cu cel taliban, asta inca de acum 1700 de ani: "cred intr-una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Te las pe tine sa ghicesti la cine se refera prin "una". Citesti si topicul meu despre canoanele BO: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12560
Dar cel mai bine e sa nu continuam discutia, e fara rost, nu te intereseaza decat parerea ta orice as scrie eu, nu adevarul.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:33:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
cred ca ma citezi si aiurea!
Este una din credintele tale inselatoare, frate Neaguu. Dar se poate usor verifica: priveste-ti postarea!
Citat:
Apoi gramatica nu este punctul meu forte!
Faptul ca recunosti ma mai imbuneaza si mai, mai ca te-as ierta daca nu ai zice face afirmatii cu totul si cu totul aiuritoare.
Precum aceasta:
Citat:
Daca biserica ta a aparut dupa anul 1900
Nu draga Neaguule, Biserica in care am fost primit nu aparut la 1900 ci la Cinzecime, Pentecost.
Eu nu as sta nici cinci minute intr-o Biserica aparuta dupa anul 1900. Nu pot sa fac parte decat din Biserica infiintata de Hristos acum aproape 2000 de ani.
Citat:
ce carti aveti voi?
Pai, avem in primul si in primul rand, Biblia. Dar banuiesc ca stiai asta.
Apoi mai avem si vreo cateva milioane de carti duhovnicesti.
Dar niciuna dintre aceste milioane de carti nu o socotim ca fiind egala cu Sfintele Scripturi. Biblia e Biblie, Neaguule. De aceea ti-am si sugerat sa o citesti: e Cuvantul lui Dumnezeu inspirat si infailibil.
Citat:
Adica ce vreau sa spun?
Vrei sa spui si niste prostii cat casa, inexactitati si rautati care pe mine nu reusesc decat sa ma distreze.
Dar nu ma obosesc sa le mai comentez.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:39:32
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

De fratele meu ortodox te iei de el si spui ca nu crezi ca are prea multe idei ortodoxe iar despre mine ca spun niste prostii cat casa! Vezi ca fara sa vrei devi lup si vrei sa ne amagesti?
Apoi un penticostal asa a declarat pe acest forum ca ati aparut dupa 1900! Si apoi ce dovezi ai? Niciuna! faci cum fac adventii care spuneau ca se trag din valdenzi! Biblia intreaga cum o ai tot de la noi o ai. Asa ca vezi cine amageste puisor! Care iti schimbi numele deoarece esti banat mereu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45