Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 11:31:49
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Ar fi foarte fain daca tu ai vorbi in numele tau.
Eu cred ca tu nu reprezinti ortodoxia ci doar o parte mai „talibana” a ei.

Apoi, eu consider ca ceea ce am spus este adevarat: ortodocsii care au venit la penticostali nu se declarau atei dar erau practic atei. Nu-L cunosteau pe Hristos. Sau , ca sa folosesc terminologia biblica l-au „cunoscut pe Hristos în felul lumii”. Nu erau convertiti, intelegi? N-aveau nici o treaba cu biserica, Dumnezeu, Biblia rugaciunea sau mantuirea. Nu apatineau lui Dumnezeu ci mergeau pe calea lumii. Practic aveau acelasi statut ca al tau inainte de convertire: necrestin.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:24:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Ar fi foarte fain daca tu ai vorbi in numele tau.
Eu cred ca tu nu reprezinti ortodoxia ci doar o parte mai „talibana” a ei.

Apoi, eu consider ca ceea ce am spus este adevarat: ortodocsii care au venit la penticostali nu se declarau atei dar erau practic atei. Nu-L cunosteau pe Hristos. Sau , ca sa folosesc terminologia biblica l-au „cunoscut pe Hristos în felul lumii”. Nu erau convertiti, intelegi? N-aveau nici o treaba cu biserica, Dumnezeu, Biblia rugaciunea sau mantuirea. Nu apatineau lui Dumnezeu ci mergeau pe calea lumii. Practic aveau acelasi statut ca al tau inainte de convertire: necrestin.
Inteleg ca tu esti userul cu care am avut divergente si in trecut, care era grijuliu cu ce spun despre ortodoxie, imi explica ce trebuie sa inteleg, cum gresesc si ce trebuie sa corectez.
Nu stiu daca ai devenit penticostal dar ai ramas cu gandurile la ortodoxie, dar iti reamintesc ca tu nu (mai) esti ortodox, nu poti sa intri pe forumul ortodox si sa spui ce sa creada ortodocsii despre ortodoxie.
E normal ca unui penticostal sau ce o mai fi el ii convine ca si ortodocsii sa aiba pareri ecumeniste si laxe, cu cat mai confuzi cu atat devin numai buni de convertire. Pentru ca ecumenismul serveste in primul rand celor ce l-au creat, neoprotestantii, care doresc atragerea celor din alte culte.
Despre ce crede ortodoxia spune BO, nu penticostalii, ar trebui sa fie obligatoriu pentru cel ce vrea sa screi pe forum sa citeasca macar catehismul ortodox ca sa stie despre ce vorbim.

Nu stiu daca voi aveti crez, dar noi il spunem duminica la biserica si nu seaman deloc cu ce spui tu, ci cu cel taliban, asta inca de acum 1700 de ani: "cred intr-una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Te las pe tine sa ghicesti la cine se refera prin "una". Citesti si topicul meu despre canoanele BO: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12560
Dar cel mai bine e sa nu continuam discutia, e fara rost, nu te intereseaza decat parerea ta orice as scrie eu, nu adevarul.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:39:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar cel mai bine e sa nu continuam discutia, e fara rost, nu te intereseaza decat parerea ta orice as scrie eu, nu adevarul.
Orice ai scrie tu, nu adevarul, NU ma intereseaza, intr-adevar.
Si, frate Catalin, sunt pe deplin (dar asa... pe de-a-ntregul deplin) in asentimentul tau: cel mai bine e sa NU continuam discutia.

Multe binecuvantari.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:48:23
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

As spune ca fara sa vrea arata cat de posedat e sau cat e de indoctrinat. Pe el nu il intereseaza ce scriem noi el deja a fost posedat sau indoctrinat in asemenea hal ca nu mai poate sa asculte si parerea sau ideiile altora. Nasol Sa ne rugam pentru el !
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 16:55:37
Banned

Implicit

Frate Neaguu, te iubesc dar spre binele tau, la o postare asemanatoare cu cea de mai sus, voi da report la admin.
Incearca sa "ataci" ideile mele. Poti chiar sa ma iei in balon cand ai chef si iti da mana.
Dar a ma numi "posedat" e o jignire inacceptabila.
Incearca, te rog, sa te abtii!

Dar sa te rogi pentru mine accept cu bucurie si multumiri
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 17:04:38
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Domnule si eu vroiam sa te propun banarii! Uita-te ce ai scris mai-nainte si vezi cine a jignit primul! Apoi asta e parerea bisericii ortodoxe despre voi! Ba ideea merge si mai departe si se spune ca chiar unii ortodocsi sunt posedati de duhuri rele! De exemplu cei care fumeaza sunt stapaniti de un duh rau!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 17:32:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Uita-te ce ai scris mai-nainte si vezi cine a jignit primul! Apoi asta e parerea bisericii ortodoxe despre voi! Ba ideea merge si mai departe si se spune ca chiar unii ortodocsi sunt posedati de duhuri rele! De exemplu cei care fumeaza sunt stapaniti de un duh rau!
Prietene Neaguu, (hai ca te-am iertat ca vad ca ai intors-o ca la Ploiesti), ai afirmat intr-o postare anterioara ca eu atac ortodoxia. Acum zici ca am jignit.

Poti sa selectezi si sa-mi arati si mie unde am atacat ortodoxia si unde am jignit?
Am observat ca imi cunosti toata istoria: de cate ori am intrat pe forum de cate ori am iesit...Ai voie sa selectezi chiar si din existentele mele anterioare...

Sunt tare curios de fel. Raman dator. Hai, fa o incercare!

Last edited by penticostalul; 22.08.2011 at 17:49:33.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 18:42:10
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule si eu vroiam sa te propun banarii! Uita-te ce ai scris mai-nainte si vezi cine a jignit primul! Apoi asta e parerea bisericii ortodoxe despre voi! Ba ideea merge si mai departe si se spune ca chiar unii ortodocsi sunt posedati de duhuri rele! De exemplu cei care fumeaza sunt stapaniti de un duh rau!
CU STIMA,bine ai spus despre fumatori ca sant stapaniti de duhuri rele,dorinta de a satisface o placere care iti provoaca rau la sanatate si sufleteste e un pacat pe care ti-l faci cu buna cunostinta,dar iti spun fara sa judec ce parere ai despre preoti care fumeaza si consuma alcool pana nu mai sti de ei?,consumul de alcool ca sa sti nu e interzis,doar betia
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 17:09:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Orice ai scrie tu, nu adevarul, NU ma intereseaza, intr-adevar.
Si, frate Catalin, sunt pe deplin (dar asa... pe de-a-ntregul deplin) in asentimentul tau: cel mai bine e sa NU continuam discutia.

Multe binecuvantari.
Vrei sa spui adevarul tau, pentru ca fiind penticostal adevarul care il sustii tu e diferit de cel din ortodoxie. Dar vezi ca nici pe noi nu ne intereseaza adevarul tau sau pe cel penticostal. Fiind un forum ortodox noi scriem doar despre adevarul ortodox (pleonasm de fapt) si despre cultul penticostal sau alte culte din perspectiva ortodoxa. Poate cineva sa spuna ca al lui cult e cel mai tare si mare din cate exista in lume, nu are importanta ce crede el despre cultul lui, il poate lauda pe un forum de profil de exemplu.
Intelegi acum ce ti-am tot repetat in aproape fiecare mesaj? Aici povestim despre cultul penticostal din perspectiva ortodoxa, nu din perspectiva penticostala, pentru ca fiecare isi lauda cultul. Noi stim ca ortodocsii spun adevarul despre penticostali, nu ceea ce cred penticostalii despre cultul lor.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 17:34:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Noi stim ca ortodocsii spun adevarul despre penticostali, nu ceea ce cred penticostalii despre cultul lor.
Asta e tare...

Dar eu te-am mai rugat sa nu mai vorbesti decat in nume propriu iar tu m-ai rugat sa incetam discutia.
Nu ai vrea sa ne ascultam reciproc rugamintile?
Eu, da.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45