View Single Post
Vechi 17.12.2011, 20:57:15
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Un punt de vedere complet:

Sambata a randuit-o Dumnezeu ca sarbatoare si ca legamant vesnic, numai pentru poporul Sau, Israel, in amintirea iesirii din Egipt, asa cum apare explicit in Sfanta Scriptura .
Total gresit. Explicit, in Sfanta Scriptura, apare faptul ca Dumnezeu a facut niste legaminte, doar cu poporul evreu, legate de ziua sabatului.

Dar, ziua a saptea, ca sarbatoare a creatie impreuna cu Creatoru, este pentru toti oamenii. Recititi, cu luare aminte, porunca a patra (Iesirea 20:8-11). Ce ziceti? Doar pentru evrei a lucrat Dumnezeu 6 zile, facand cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele, pentru ca apoi sa sarbatoreasca aceasta creatie in ziua a saptea (pe care a sfintit-o si binecuvantat-o)?

In plus,profetul Isaia scrie:
"si pe strãinii, care se vor lipi de Domnul ca sã-I slujeascã, si sã iubeascã Numele Domnului, pentru ca sã fie slujitorii Lui, si pe toti cei ce vor pãzi Sabatul, ca sã nu-l pîngãreascã si vor stãrui în legãmîntul Meu, îi voi aduce la muntele Meu cel sfînt, si-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugãciune." (Isaia 56:6,7)

Deci sabatul nu este doar pentru evrei. Chiar Domnul Iisus spune ca "samabata/sabatul este pentru om" (nu doar pentru evreu).

On-topic:
Se vede ca si dvs. sunteti impotriva Catehismului Ortodox, care propovaduieste cunoasterea si pazirea Celor 10 Porunci (inclusiv porunca a patra, care vorbeste despre pazirea zilei a saptea). De ce va contraziceti cu Catehismul Ortodox si vreti sa desfiintati una dintre Cele 10 Porunci ?
Reply With Quote