View Single Post
Vechi 11.01.2012, 00:14:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Adică ce vrei să insinuezi domnule? Că unul din cei doi termeni s-ar referi la "suflet"? Nici pomeneală! Uite aici. Cei doi termeni sunt exact așa cum bine traduce versiunea ortodoxă: "duhul" (ruach) și "suflarea" (neshamath), nu sufletul (nephesh).

Iar în al doilea rând, este vorba despre aceeași repetiție specifică liricii ebraice din care face parte și cartea lui Iov. Ce ai domnule cu poezia, nu-ți place?
Nu m-am referit la suflet dar am vazut in mai multe locuri ca exista o diferentiere intre duh si "suflare".Una ar mai fi atunci cand Iisus spune "Tata in mainile tale imi incredintez duhul ".E cam greu de crezut ca isi incredinta suflarea .Ca sa nu mai spunem despre alte chestii,nu mai vreau sa ma cert pe subiectul asta,considera ca am scris pentru altcineva.
Eu sant constient ca in vechiul testament era altfel privita moartea.Poate si pentru ca Dumnezeu nu le-a ingaduit sa se gandeasca prea mult la moarte din cauza predispozitiei lor spre spiritism si necromantie dupa robia in Egipt.Dar si acolo gasesti indicii ca ceva ramane in urma dupa ce trupul moare.
Dar situatia se schimba radical in Noul Testament si cand Iisus vorbeste de Dumnezeu ca al celor vii e clar ca multi oameni sant bulversati.Chiar exista pasajul asta in Biblie cum ca oamenii erau uimiti de invatatura lui.
E problema fiecaruia sa inteleaga ce vrea din Biblie.Nu e treaba mea sa conving pe nimeni.