Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2012, 23:04:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Uite aici din Iov 34 :

Dacă Dumnezeu n-ar cugeta decât la Sine Însuși și dacă ar lua înapoi la Sine duhul Său și suflarea Sa,
Toate făpturile ar pieri deodată și omul s-ar întoarce în țărână.

Adica cum sa-si ia inapoi duhul si suflarea ? Adica suflarea si suflarea ?
Adică ce vrei să insinuezi domnule? Că unul din cei doi termeni s-ar referi la "suflet"? Nici pomeneală! Uite aici. Cei doi termeni sunt exact așa cum bine traduce versiunea ortodoxă: "duhul" (ruach) și "suflarea" (neshamath), nu sufletul (nephesh).

Iar în al doilea rând, este vorba despre aceeași repetiție specifică liricii ebraice din care face parte și cartea lui Iov. Ce ai domnule cu poezia, nu-ți place?
Vechi 11.01.2012, 00:02:41
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ioan 11

Iisus i-a zis: Fratele tău va învia.Marta i-a zis: Știu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi.
Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?

Si din Cornilescu :
Isus i-a zis: „Fratele tău va învia.”
„Știu”, I-a răspuns Marta, „că va învia la înviere, în ziua de apoi.”
Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”

Crezi tu aceasta 99 ?
Vechi 11.01.2012, 06:17:06
Banned

Implicit

Citat:
Ioan 11

Iisus i-a zis: Fratele tău va învia.Marta i-a zis: Știu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi.
Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?

Si din Cornilescu :
Isus i-a zis: „Fratele tău va învia.”
„Știu”, I-a răspuns Marta, „că va învia la înviere, în ziua de apoi.”
Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”

Crezi tu aceasta 99 ?
Cred, că doar sunt creștin! Cred că un copil al lui Dumnezeu chiar dacă ar muri, la învierea drepților va trăi și nu va mai muri niciodată.
Mă îndoiesc însă că pe Lazăr l-ai mai găsi la ora aceasta. În cimitirul din Betania, el doarme, așteptând învierea drepților!
Vechi 11.01.2012, 10:03:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cred, că doar sunt creștin! Cred că un copil al lui Dumnezeu chiar dacă ar muri, la învierea drepților va trăi și nu va mai muri niciodată.
Mă îndoiesc însă că pe Lazăr l-ai mai găsi la ora aceasta. În cimitirul din Betania, el doarme, așteptând învierea drepților!
Unde scrie acolo ca nu va mai muri niciodata ?
Vechi 11.01.2012, 10:56:09
Banned

Implicit

Citat:
Unde scrie acolo ca nu va mai muri niciodata ?
Haida măi frate, acum o luăm de la început!?Păi în Paradis se va mai muri?
Vechi 11.01.2012, 11:39:37
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am intrebat unde scrie " mai " in ceea ce spune Iisus acolo.Peste tot in biblie scrie va trai si nu va muri dar tu adaugi cate un mai ca sa-ti iasa tie socoteala .
Vechi 11.01.2012, 13:28:34
Banned

Implicit

Citat:
Eu am intrebat unde scrie " mai " in ceea ce spune Iisus acolo.Peste tot in biblie scrie va trai si nu va muri dar tu adaugi cate un mai ca sa-ti iasa tie socoteala .
Nu am citat din Biblie, stai liniștit" Eu când citez din Biblie am obiceiul să pun ghilimele și să dau referința și versiunea. Obișnuiește-te să faci și tu la fel, te va scuti de multe încurcături...
Vechi 11.01.2012, 11:44:20
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
versetele astea nu lasa loc de interpretari.
Vechi 11.01.2012, 13:32:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
Cu siguranță, versetele din Ioan 5 () nu lasă loc de interpretări: este vorba de Î N V I E R E , nu de mortăciuni trăitoare.

Last edited by osutafaraunu; 11.01.2012 at 13:35:05.
Vechi 11.01.2012, 22:16:31
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Bine zis. Nu lasa loc de interpretari. Versetele vorbesc lamurit despre inviere. Asta ai inteles si tu Mihai, nu-i asa?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31