Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70
cel putin aici in romania ca in alte tari nu stiu cit e taxa.
|
La noi NU e cu taxa, draga Roxana.
E cu procente din venit. Fiecare daruieste proportional cu venitul lui, dupa cum hotaraste in inima lui. Eu sugerez ca procentul sa fie peste 10% pentru ca zeciuala era in legea veche. In legea cea Noua nu trebuie sa fim mai zgarciti ci mai darnici.
Cei care daruiesc proportional cu venitul lor nu mai platesc nicio taxa. Nici pentru cununie, nici pentru inmormantare, nici pentru exorcizari nici pentru nimic. Dupa parerea mea, in unele situatii e mai scump cu taxa.
Sa-ti dau
un exemplu: - sa presupunem ca (Doamne fereste) profetul de carton vine in biserica noastra si se treace membru.
Vine bunaoara intr-o zi la exorcizare. (

) Taxa de exorcizare este de 8 lei/ duh rau exorcizat. S-ar parea ca profetul iese in avantaj. Dar nu e chiar asa. Pentru ca el (dupa cum posteaza) se pare ca are o legiune. Sau chiar doua. Hai sa zicem o legiune si jumatate ca sa fim rezonabili.
Ei bine o legiune si jumatate inseamna cel putin 6000 de unitati. La un calcul simplu 8x6000=48.000 lei.
Buhuhu...iti poti imagina tu? Profetul de carton este dator cu 48.000 de lei doar pentru o exorcizare.
Pai nu era mai bine sa daruiasca lunar 10% din venitul lui de pensionar sarac. Aka 40 de lei pe luna? Nu scapa mai ieftin?