Citat:
În prealabil postat de konijiro
Daca acele "realitati" de care vorbesti nu sunt observabile folosind uneltele enumerate de tine mai sus, ele nu sunt reale.
Intotdeauna puneti dogma la adapost de observatia empirica si gandirea rationala, si spuneti ca trebuie interpretata "altfel". Problema e ca nimeni nu explica cum, si de-aia a ajuns crestinismul sa se rupa in 30.000 de biserici, fiecare cu "realitatea" ei.
|
Deci eu fac regulile : Stiinta = Naturalism. Dupa care cer dovezi pentru existenta supernaturalului.Deci astea sant legile naturii acum demonstreaza ca cel care le-a creat este sclavul lor.
Si numim asta gandire rationala.

Poate stiinta sa raspunda la intrebarea ce e bine si ce e rau ? Nu poate.Atunci inseamna ca binele si raul nu exista si ar trebui sa renuntam la reguli.
Citat:
Sa inteleg ca tu crezi ca pe asta se bazeaza evolutia? Pai atunci nu ma mir ca spui ca nu e "dovedita".
|
Fiecare crede ce vrea. Faptul ca mi se spune despre cum o bacterie devine o alta bacterie si asta inseamna implicit ca daca astept miliarde de ani va deveni un om ma face sa am serioase indoieli. Daca tu esti fericit cu explicatiile pe care le primesti ma bucur pentru tine.
Citat:
Stiinta nu are nevoie de falsuri. Oamenii de stiinta, uneori, da. Pentru ca sunt sunt doar oameni, si uneori sunt vanitosi, cauta o scurtatura, etc. Doar ca alti oameni de stiinta observa asta, intervin, si corecteaza. Falsul lui Haeckel a fost dezvaluit de alti oameni de stiinta.
|
Si cine te-ai fi asteptat sa-l dovedeasca ? Ce diferenta este intre asta si sectari ? Iti dovedeste cineva ca dumnezeul tau e gresit si al lor e mai bun te muti dincolo.La sfarsit ramai cu nimic pentru ca nu l-ai cautat niciodata pe Dumnezeu ai cautat numai parerea unora despre El.