Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Cine are cartea asta?
Relativ la atitudinea ortodoxă față de eterodocși, aceasta ar trebui să fie în felul următor - și aici sînt foarte convins, hotărît de adevărul a ceea ce scriu în mod public: noi nu avem voie să condamnăm, fraților!
Cînd Hristos a poruncit răspicat să nu judecăm, exact la asta S-a referit: să nu condamnăm pe nimeni, niciodată la Iad, deoarece astfel ne-am asuma rolul de Judecător care este numai al Lui Hristos. Cum am putea spune atît de ferm că ăia se mîntuiesc și ăilalți n-au nici o șansă? Ce știm noi despre tainele Logosului sau Rațiunii tuturor lucrurilor? Ce știm despre viața de apoi și despre veșnicie? Mai nimic.
Am spus-o de N ori și o repet. Nu judecați! este sinonim cu Nu condamnați! și cu Nu osîndiți! A nu judeca nu ne limiteaza accesul la a critica răul pe care noi și ceilalți îl comitem. Nu, căci altfel nu am putea deosebi binele de rău, nu i-am putea ajuta pe cei care zac în mocirla existenței vremelnice riscîndu-și viața veșnică alături de Hristos.
|
Florin
Nu judecati! nu inseamna sa nu ne folosim mintea.

Cand ti s-a spus ca nu exista mantuire in afara Bisericii ti s-a spus asta tocmai ca sa fii incredintat ca poti gasi mantuirea in Biserica si ca sa nu mai pierzi timpul filozofand despre ce se intampla cu ceilalti.Soarta celorlalti este taina lui Dumnezeu si nu este treaba noastra sa-i trimitem in rai sau in iad.Treaba noastra este sa ne amintim tot timpul ca nu exista mantuire in afara Bisericii tocmai ca sa nu cadem si sa credem noi ca-l intelegem mai bine pe Dumnezeu decat l-au inteles Sfintii Parinti.