Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Da,din pacate...Chiar si eu consideram ciorbele si supele,alaturi de salate,unele dintre cele mai "sanatoase"mancaruri...Deh!
Asa cum scrie in articol,ma numar printre vegetarienii care gatesc cam totul!
|
Uite aici o rețetă de salată pe care noi o mîncăm cam zilnic.
Se taie:
- salată (de preferință românească)
- ceapă verde
- ridichi
- roșii (măcar vreo două acolo, că-s cam scumpe acum)
- castraveți
- dovleac (are gust de castraveți și e relativ mai ieftin)
- spanac (cît de mult)
- măcriș
- lobodă (verde și roșie)
- leurdă (nu cred că mai este la piață)
- broccoli (mărunțit bine, e perfect crud)
- avocado (uneori)
- măsline naturale (nu de alea negre cu 3 Euri, ci naturale. Verificați eticheta chiar dacă luați de la galantar)
- pătrunjel
- leuștean
- mărar
- puțin ulei de măsline
- sare naturală, de mină (care conține N minerale, nu numai NaCl, fără iod, antiaglomeranți și alte cele)
Se face deci un lighean de salată și se împarte frățește la cîți membri are familia. :) De consumat cu pîine integrală, de preferință făcută acasă.