Salve,
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dimpotriva, cred ca e mai scump gazul care se consuma in cele 4 ore la cuptor decat curentul in cca. o ora cat se coace.
Masoara sa vezi, este mai putin de 1/2 kw.
|
Ăsta e timpul total în care fac pîinea. Adică de cînd mă apuc de aluat, cît îl las la crescut și apoi la copt. Pîinea se coace cam într-o oră.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Care E? Unde scrie? Eu n-am vazut nimic de genul asta pe ambalaj.
Daca te iei dupa cei care vand drojdie la 4 lei pliculetul..
Maia se poate face in casa.
Se poate folosi si drojdia proaspta, intr-adevar, creste chiar mai bine cu ea.
|
Am în față un pliculeț pe care scrie așa:
Instant DROJDIE USCATĂ
www.drojdie.ro
Ingrediente: drojdie (saccharomyces cerevisiae), emulgator E491
Produs în Franța, ambalat în Croația...
Pe drojdia umedă nu-mi amintesc să scrie de Euri, dar aia se folosește altfel decît cea uscată. Drojdia umedă se pune în puțină apă călduță, cu zahăr (brun sau chiar
nerafinat dacă găsiți - la Selgros de exemplu este), și se lasă vreo 20 de minute ca să se înmulțească bacteriile respective (se umflă producînd o spumă).