Subiect: Teoria enzimelor
View Single Post
  #2  
Vechi 31.05.2012, 07:53:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Salve,

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dimpotriva, cred ca e mai scump gazul care se consuma in cele 4 ore la cuptor decat curentul in cca. o ora cat se coace.
Masoara sa vezi, este mai putin de 1/2 kw.
Ăsta e timpul total în care fac pîinea. Adică de cînd mă apuc de aluat, cît îl las la crescut și apoi la copt. Pîinea se coace cam într-o oră.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Care E? Unde scrie? Eu n-am vazut nimic de genul asta pe ambalaj.
Daca te iei dupa cei care vand drojdie la 4 lei pliculetul..
Maia se poate face in casa.
Se poate folosi si drojdia proaspta, intr-adevar, creste chiar mai bine cu ea.
Am în față un pliculeț pe care scrie așa:

Instant DROJDIE USCATĂ
www.drojdie.ro
Ingrediente: drojdie (saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Produs în Franța, ambalat în Croația...

Pe drojdia umedă nu-mi amintesc să scrie de Euri, dar aia se folosește altfel decît cea uscată. Drojdia umedă se pune în puțină apă călduță, cu zahăr (brun sau chiar nerafinat dacă găsiți - la Selgros de exemplu este), și se lasă vreo 20 de minute ca să se înmulțească bacteriile respective (se umflă producînd o spumă).
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote