Citat:
În prealabil postat de ucenic
Prietene, m-ai convins. Daca tot efortul bisericii primare, de a discerne in lumina Duhului Sfant, care sunt scrieri inspirate, sfinte, daca efortul lor de a le prinde in canonul biblic, pentru tine nu inseamna nimic... atunci ce mai pot zice?
|
Biserica primară nu a avut ca prioritate stabilirea canonului scripturistic ci viața în Duhul Sfânt. Ți-am mai spus și cu altă ocazie, dar n-ai băgat la cap, că actuala Biblie s-a sintetizat târziu, în secolul IV, la presiunea a trei curente eretice care își justificau alunecarea pe baza unor texte apocrife, sau printr-o selecție abuzivă între manuscrisele autentice. Dacă te-ai ocupa puțin și de documentare, nu doar de compătimit malițios pe alții, ai afla multe lucruri interesante despre adevărata credință creștină.
Și încă ceva....pietismul penticostal, ca orice pietism de orice orientare ar fi el,
nu are nicio legătură cu Biserica primară.
Citat:
Daca chiar si versete ca acesta...
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." (2Tim.3:16,17)
... inca nu-ti spun nimic... atunci Domnul sa aibe mila de tine.
...
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelie."" (Marc.1:15)
|
N-ai vrea totuși să mă scutești de telenovelistica asta vulgară pe care o folosești când ești prins la colț?
Scripturile despre care îi amintește Pavel lui Timotei sunt Legea, Profeții și Psalmi, în conținutul cărora era proorocită Întruparea.
Însuși Domnul arată ce înseamnă ”Scripturi”
”Și le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci și în psalmi. Atunci le-a deschis mintea ca să priceapă Scripturile.” (Luca 24:44,45).
Cuvântul lui Dumnezeu este revelația în întregul ei, nu doar Biblia.
În chiar textele profetice avem câteva exemple:
”Fost-a cuvântul Domnului către mine și mi-a zis: "Fiul omului, întoarce-îi fața spre Gog din țara lui Magog, regele lui Roș, al lui Meșec și al lui Tubal; proorocește împotriva lor...” (Iezechil 38:1,2)
”Domnul însă mi-a zis: "Proorocește asupra oaselor acestora și le spune: Oase uscate, ascultați cuvântul Domnului! Așa grăiește Domnul Dumnezeu oaselor acestora: Iată Eu voi face să intre în voi duh și veți învia” (Iezechil37:4,5)
”În zilele arhiereilor Anna și Caiafa, a fost cuvântul lui Dumnezeu către Ioan, fiul lui Zaharia, în pustie. ” (Luca 3:2)
Sfânta Scriptură e un dar neprețuit pe care Dumnezeu l-a lăsat Bisericii Sale. Faptul că acest dar a fost jefuit în repetate rânduri de oameni mândri și proști din grămada de cioburi sectare neoprotestante, falsificându-i înțelesurile, este una dintre cele mai nenorocite tâlhării din istoria creștinismului.
”Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.” (2Petru 1: 20:21)