Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Bun. Hai să vedem și opinia unuia care crede fără creier: a urmat cineva această chemare (măcar dintre ucenici)? Poți răspunde?
A mâncat cineva efectiv, literalicește, din Hristos? Ține cont că până la Jerfa Lui -când Trupul și Sângele Lui urmau să fie oferite pe Cruce celor ce vor crede (și cu creierul și cu duhul)- avea să treacă încă un an! Iar peste un an, când la Cina cea de Taină Hristos rostește din nou acele cuvinte, se găsește vreun credincios (bineînțeles fără creier) să muște efectiv din Trupul Lui? Aud? A făcut careva din sfinții apostoli acest gest descreierat? Dacă nu, iată și concluzia extrasă din textul acela kilometric:
"54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi."
Si mai mult de-atat, Mantuitorul se jertfeste la fiecare Sfanta Liturghie, slujbe bisericesti oficiate in Biserica primara de Sf.Apostoli.
Asa ca, concluziile tale sunt, intr-adevar, legumicole, fara logica!
Iar concluzia interpretării literaliste este una singură: Niciunul dintre sfinții apostoli nu va avea viață veșnică și nu va fi înviat în ziua de apoi, căci n-a mâncat și n-a băut din trupul și sângele Domnului decât în mod simbolic!
|
NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS, AGENT DE VANZARI 666!!
La instituirea Sfintei Cine, Mantuitorul a spus:
"26.Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“.
27.Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: „Beți dintru acesta toți,
28.că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, carele pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26.
Noi credem ca la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost
Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos.
Referatul biblic este cat se poate de clar,
TREBUIE DOAR SA-L CREZI!!!
Concluziile tale sunt, "again and again" - cum ar spune coana mare pe limba ta, ca sa intelegi mai bine - legumicole, fara logica!!