Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 15:29:42
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Bun. Hai să vedem și opinia unuia care crede fără creier: a urmat cineva această chemare (măcar dintre ucenici)? Poți răspunde?

A mâncat cineva efectiv, literalicește, din Hristos? Ține cont că până la Jerfa Lui -când Trupul și Sângele Lui urmau să fie oferite pe Cruce celor ce vor crede (și cu creierul și cu duhul)- avea să treacă încă un an! Iar peste un an, când la Cina cea de Taină Hristos rostește din nou acele cuvinte, se găsește vreun credincios (bineînțeles fără creier) să muște efectiv din Trupul Lui? Aud? A făcut careva din sfinții apostoli acest gest descreierat? Dacă nu, iată și concluzia extrasă din textul acela kilometric:

"54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi."

Si mai mult de-atat, Mantuitorul se jertfeste la fiecare Sfanta Liturghie, slujbe bisericesti oficiate in Biserica primara de Sf.Apostoli.

Asa ca, concluziile tale sunt, intr-adevar, legumicole, fara logica!
Iar concluzia interpretării literaliste este una singură: Niciunul dintre sfinții apostoli nu va avea viață veșnică și nu va fi înviat în ziua de apoi, căci n-a mâncat și n-a băut din trupul și sângele Domnului decât în mod simbolic!
NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS, AGENT DE VANZARI 666!!
La instituirea Sfintei Cine, Mantuitorul a spus:
"26.Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“.
27.Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: „Beți dintru acesta toți,
28.că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, carele pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26.

Noi credem ca la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos.

Referatul biblic este cat se poate de clar, TREBUIE DOAR SA-L CREZI!!!

Concluziile tale sunt, "again and again" - cum ar spune coana mare pe limba ta, ca sa intelegi mai bine - legumicole, fara logica!!

Last edited by Illuminatu; 22.07.2012 at 15:35:31.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 18:11:09
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS, AGENT DE VANZARI 666!!
Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!

Citat:
Noi credem ca
Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat...

Citat:
la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos.
... iar dacă ar fi fost adevărat, ce-I mai rămânea Mântuitorului să jertfească a doua zi pe cruce?

Citat:
Referatul biblic este cat se poate de clar
Degeaba ai încropit tu un "referat" , referința biblică nu spune că Mântuitorul S-ar fi automutilat să le ofere ucenicilor carne și sânge. Mai mult decât atât, și după ce a binecuvântat vinul, el tot vin a rămas, nu sânge din vene:

"Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu." (Mat. 26,29 - versiunea ortodoxă)
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:04:51
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!

Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat...
Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)

Daca nu ai credinta nici macar nu ai dreptul moral sa interpretezi Scripturile.
Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu. Dar aceste Scripturi se interpreteaza prin credinta. Da, intr-adevar se pot citi si de catre necredinciosi, dar interpretarea lor se face crezand lor.
Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.

Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.

"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10

"29.Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului.
30.De aceea sunt mulți dintre voi neputincioși și bolnavi și mulți au murit." 1 Cor.11

Trupul si sangele Domnului nu sunt doar simple simboluri, pentru ca niste simple simboluri nu-i fac pe cei care in mod nevrednic se impartasesc cu ele sa devina neputinciosi si bolnavi.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:51:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!
Dacă cineva crede ceva (de exemplu crede o superstiție), nu neapărat aceea este și o credință "autentic creștină". La acest tip de "credință"-convingere mă refeream.

Citat:
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)
Mulțumesc pentru compliment, însă greșeala de inserare nu eu am comis-o, ci tu

Citat:
Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu.
Dacă am scris cu minusculă (nu mai stau să verific dacă și unde), înseamnă că am greșit [neintenționat].

Citat:
Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.

Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.
Ești atât de subiectiv, încât nici pe tine nu te mai crezi. Ca să fii credincios Scripturii trebuie s-o crezi pe toată (și aici e marea durere a ortodoxiei), nu doar fragmente - și acelea interpretate în stil literalist, acolo unde pasajul e evident metaforic. Căci dacă nu iei metaforic cuvintele Domnului rostite la Cina cea de Taină, trebuie să accepți că prima împărtășanie creștină a fost de fapt un sângeros ritual canibalic. Ceea ce evident e o aberație.

Citat:
"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10
Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Astfel, paharul cu vin chiar și după rostirea binecuvântării, rămâne tot vin, dar el este [έστιν] /reprezintă pentru cel ce privește prin credință la Jertfa Lui, sângele prețios care ne spală de păcat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32