![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La instituirea Sfintei Cine, Mantuitorul a spus: "26.Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“. 27.Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: „Beți dintru acesta toți, 28.că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, carele pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26. Noi credem ca la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos. Referatul biblic este cat se poate de clar, TREBUIE DOAR SA-L CREZI!!! Concluziile tale sunt, "again and again" - cum ar spune coana mare pe limba ta, ca sa intelegi mai bine - legumicole, fara logica!! Last edited by Illuminatu; 22.07.2012 at 15:35:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!
![]() Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat... Citat:
![]() Degeaba ai încropit tu un "referat" , referința biblică nu spune că Mântuitorul S-ar fi automutilat să le ofere ucenicilor carne și sânge. Mai mult decât atât, și după ce a binecuvântat vinul, el tot vin a rămas, nu sânge din vene: "Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu." (Mat. 26,29 - versiunea ortodoxă)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!) Daca nu ai credinta nici macar nu ai dreptul moral sa interpretezi Scripturile. Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu. Dar aceste Scripturi se interpreteaza prin credinta. Da, intr-adevar se pot citi si de catre necredinciosi, dar interpretarea lor se face crezand lor. Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa. Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor. "16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10 "29.Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului. 30.De aceea sunt mulți dintre voi neputincioși și bolnavi și mulți au murit." 1 Cor.11 Trupul si sangele Domnului nu sunt doar simple simboluri, pentru ca niste simple simboluri nu-i fac pe cei care in mod nevrednic se impartasesc cu ele sa devina neputinciosi si bolnavi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Astfel, paharul cu vin chiar și după rostirea binecuvântării, rămâne tot vin, dar el este [έστιν] /reprezintă pentru cel ce privește prin credință la Jertfa Lui, sângele prețios care ne spală de păcat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|