Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
M-am gindit sa va formulez un raspuns firesc la aceasta postare insa intre timp am inteles ce fel de crestinism sustineti .
Este treaba dvs. ce cruce va alegeti sa purtati .
Cind ne luam crucea pt. a o purta trebuie sa fim cu multa bagare de seama , exact ca si atunci cind ne inchinam, adica ea sa fie " mare si dreapta". Daca nu este asa, atunci sigur nu este a lui Hristos, desi ar putea semana totusi nu este acelasi lucru .
Alegerea crucii va apartine insa in totalitate !
NB: 1. Aparent , ati merita laude despre sofismul " Domnul Arsenie B." vis-a-vis de Domnul Hristos, dar ... tot sofism ramine , iar sofismele nu sunt apanajul Mintuitorului !
2. in singele circulant se gasesc 2 hormoni masculini : testosteronul si DHT (dihidrotestosteronul- metabolit al primului dar deosebit de activ) . Ultimul produs de prostata. Amanunte : procente, raporturi, activitate, etc , le aflati dvs. de la ... microscop.
Daca v-am necajit cu parerile mele , va rog sa ma iertati . Dialogul nu presupune neaparat identitatea ideatica .
|
Domnule Zaharia,
In sange se gasesc multi hormoni, sangele este vehicolul lor de la organul care ii produce (prin sinteza endocrina) pana la organul asupra caruia actioneaza (organ tinta). Si in sangele femeii se gaseste testosteron, chiar daca in cantitati mult mai mici decat la barbat. Organul care sintetizeaza acest testosteron nu este prostata, ci prostata este unul dintre multele organe tinta pentru testosteron, adica organ controlat de testosteron. Nicidecum organ care sa il produca. Dvs. nu dati dovada de discernamant in a face diferenta intre cine produce, unde ajunge si cum, si asupra cui actioneaza, dar va permiteti sa vorbiti si sa ironizati in totala necunostinta de cauza. Exact asta este o atitudine rau-voitoare si necrestineasca, nu faptul in sine de a nu sti.
Cat despre cruce, Domnul a spus mila voiesc nu jertfa, deci povestile inventate de oameni pentru a-i chinui gratuit pe altii sub pretextul crucii nu vin de la Domnul. Domnul nu are gandire vicioasa ca sa chinuie gratuit oamenii ci exact dimpotriva, aduce alinare suferintelor, aduce curaj, speranta, dreptate, bucurie etc. Crestinismul adevarat nu are absolut nici o legatura cu masochismul gratuit.