Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
|
Draga Cristi, ti-am scris pe privat, dar vreau sa scriu si pe forum, spre slava Domnului:
De cand am citit anuntul tau, am vrut sa ajung la biserica aceea, dar avand si un program mai incarcat, credeam ca o sa ma las pagubasa. Ieri dimineata a trebuit sa rezolv niste probleme birocratice, asa ca mi-am cerut iertare de la Sf. Corneliu Sutasul, la a carui liturghie mi-as fi dorit tare mult sa ajung, si am plecat la treaba mea. Treaba s-a rezolvat mai repede si colega cu care eram m-a invitat la masa si mi-a enumerat mai multe locuri in care ne-am putea duce. Desi ma gandeam in sinea mea ca, daca as face un tur de forta, tot as putea ajunge la finalul liturghiei, cum omul de langa tine e cel mai important, nu am vrut sa o mahnesc. Nu stiu cum s-a facut, ca din toate locurile enumerate, am ales cu multa greutate o destinatie destul de indepartata de locul in care eram, si despre care nici nu stiam prea bine unde anume se gaseste, undeva "pe calea Victoriei". Am ajuns in statie si cum ma gandeam eu in sinea mea ce frumos trebuia sa fi fost la liturghie, vad deodata capatul Caii Victoria si multe, multe afise cu procesiunea Sfintei Cruci. Stalpul si afisul! Stalpul si afisul! I-am zis colegei: Mancam si apoi ne intoarcem pe jos pe Calea Victoriei, sa cautam biserica! Zis si facut. Am urmat afisele de pe calea Victoriei si ne-a scos-o Dumnezeu in cale! Asa mare bucurie am avut! Ne-am inchinat raclitei care pastreaza un fragmentel din sf. Cruce si particele din moastele Sfantului Ioan Botezatorul si ale altor sfinti.
As fi stiut sa ajung, era caraghios de simplu, e vis-a-vis de Muzeul Enescu si aproape de Academia Romana, stiam bine drumul acela, dar mi-a scos-o Dumnezeu in cale, in chip minunat, fix cand imi luasem gandul ca as putea sa mai ajung acolo. Sunt sigura ca si Sfantul Corneliu Sutasul, vrednic cinstitor al lui Hristos, mi-a purtat pasii inspre acolo, caci din atatea locuri din Bucuresti in care am fi putut sa merg sa mananc in ziua de 13 septembrie, am ajuns pe Calea Victoriei, la o mica distanta de biserica Sf. Cruci. Minunate sunt caile Domnului!