![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Deci :http://www.crestinortodox.ro/biseric...iei-67941.html
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Hihi, multumesc, Cristi! Nu am fost pe acolo niciodata.
|
||||
|
||||
![]()
La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, are loc vineri, 7 septembrie 2012, de la ora 16:30,vernisarea expoziției de icoane pe sticlă realizate de copiii din cadrul centrelor cultural catehetice 'Nașterea Maicii Domnului' Galda de Jos, 'Sfântul Ioan Valahul' Cut, 'Sfânta Treime' Hăpria, 'Sfântul Ciprian' Limba, 'Doxologia' Micești, 'Sfânta Parascheva' Stremț, precum și de copii din Parohia 'Sfântul Petru și Pavel' Alba Iulia și de la Școala cu clasele I-IV Bucerdea Vinoasă.
După cum ne informează Ziarul Lumina, Evenimentul are loc în cadrul unui parteneriat între Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei și Consiliul Județean Alba. La vernisaj se va lansa și volumul 'Îndrumătorul Ucenicului Iconar' - Caiete de modele, al autoarelor Ileana Partenie, Elena Daniela Cucui, Daniela Burnete și Sorina Voju. Arhiepiscopia Alba Iuliei va fi reprezentată la eveniment de pr. Florin Spiridon Croitoru, consilier cultural, și pr. Jan Nicolae, inspector responsabil cu cateheza parohială.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De cand am citit anuntul tau, am vrut sa ajung la biserica aceea, dar avand si un program mai incarcat, credeam ca o sa ma las pagubasa. Ieri dimineata a trebuit sa rezolv niste probleme birocratice, asa ca mi-am cerut iertare de la Sf. Corneliu Sutasul, la a carui liturghie mi-as fi dorit tare mult sa ajung, si am plecat la treaba mea. Treaba s-a rezolvat mai repede si colega cu care eram m-a invitat la masa si mi-a enumerat mai multe locuri in care ne-am putea duce. Desi ma gandeam in sinea mea ca, daca as face un tur de forta, tot as putea ajunge la finalul liturghiei, cum omul de langa tine e cel mai important, nu am vrut sa o mahnesc. Nu stiu cum s-a facut, ca din toate locurile enumerate, am ales cu multa greutate o destinatie destul de indepartata de locul in care eram, si despre care nici nu stiam prea bine unde anume se gaseste, undeva "pe calea Victoriei". Am ajuns in statie si cum ma gandeam eu in sinea mea ce frumos trebuia sa fi fost la liturghie, vad deodata capatul Caii Victoria si multe, multe afise cu procesiunea Sfintei Cruci. Stalpul si afisul! Stalpul si afisul! I-am zis colegei: Mancam si apoi ne intoarcem pe jos pe Calea Victoriei, sa cautam biserica! Zis si facut. Am urmat afisele de pe calea Victoriei si ne-a scos-o Dumnezeu in cale! Asa mare bucurie am avut! Ne-am inchinat raclitei care pastreaza un fragmentel din sf. Cruce si particele din moastele Sfantului Ioan Botezatorul si ale altor sfinti. As fi stiut sa ajung, era caraghios de simplu, e vis-a-vis de Muzeul Enescu si aproape de Academia Romana, stiam bine drumul acela, dar mi-a scos-o Dumnezeu in cale, in chip minunat, fix cand imi luasem gandul ca as putea sa mai ajung acolo. Sunt sigura ca si Sfantul Corneliu Sutasul, vrednic cinstitor al lui Hristos, mi-a purtat pasii inspre acolo, caci din atatea locuri din Bucuresti in care am fi putut sa merg sa mananc in ziua de 13 septembrie, am ajuns pe Calea Victoriei, la o mica distanta de biserica Sf. Cruci. Minunate sunt caile Domnului!
|
||||
|
||||
![]()
Si inca o bucurie - in fiecare luni, la ora 17, la biserica din capitala care poarta hramul Sf. Mc. Corneliu Sutasul, se oficiaza slujba acatistului sfantului, cu binecuvantarea patriarhului, deoarece se pare ca acatistul nu se gaseste inca pe piata, fiind in curs de tiparire.
http://www.parohia-balta-alba.ro/index.php
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa nu uitam ca maine incepe noul an scolar , si sa indreptam gandurile noastre , si de ce nu si o rugaciune scurta , pentru cei care maine vor spune prezent la primele ore de curs ! Rugăciune pentru elevi de școală Doamne Iisuse Hristoase, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu; ascultă cererea robului Tău... dă-i crier luminat, minte ageră, judecată grabnică, dreaptă, adevărată și luminată, ca să poată răspunde cu duh de convingere, drept și înțelegător la întrebările puse de profesorii lui, și să reușească cu bine în toate după voia Ta și binele lor; ca Bine să Te Cuvântăm, în veci: Amin.Doamne ajuta ! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Duminica aceasta s-au citit si ectenii speciale pentru scolari - https://docs.google.com/viewer?a=v&q...fY51fQU30r3CYg Iar parintele a vorbit putin si despre crucea pe care o au cei mici. A spune un elev ca scoala e grea, ca e greu sa cedezi scaunul din autobuz altuia, ca e greu sa saluti si sa faci o fapta buna inseamna nepurtarea crucii. Sa le dea Domnul si elevilor si profesorilor minte luminata, sa poata primi si darui invatatura cea buna si folositoare!
|
||||
|
||||
![]()
Pentru cei din Timisoara
Ca în fiecare an la sfârsit de septembrie, Asociatia Culturala Kratima Timisoara, dimpreuna cu Mitropolia Banatului, organizeaza în perioada 20-26 septembrie “Zilele Sfântului Siluan Athonitul”. Editia din acest an, cea de-a patra, se va desfasura sub auspiciile temei “Între libertate si voia lui Dumnezeu” si este foarte generoasa, cuprinzând atât obisnuitele conferinte, cât si actiuni dedicate familiei, sau copiilor. Invitatii acestei editii sunt George Crasnean, redactor la “Lumea Monahilor”, Parintele Vasile Gavrila, foarte cunoscut sub numele de “Duhovnicul de la Miezul Noptii”, datorita emisiunii difuzate multa vreme pe TVR 2 si Parintele Ierom. Melchisedec, staretul Manastirii Lupsa. Nu ezitati sa transmiteti aceasta informatie tuturor acelora pe care îi considerati interesati. Cu nadejdea de a va revedea cât mai numerosi cu acest prilej, mii de multumiri si tot gândul bun, Cu drag, Camelia Mingasson Presedinte Asociatia Culturala Kratima http://www.muzeultaranuluiroman.ro/a...archis-ro.html
|
|||
|
|||
![]() ![]() Apreciatul pictor și grafician Sorin Dumitrescu, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte din București, va fi prezent pe 19 septembrie, de la ora 18, 30, la librăria Cărturești din Brașov, unde va vorbi despre cărțile apărute în cadrul Fundației Anastasia. În primul rând, vor fi prezentate volumele "Noi și icoana" și cel despre sculptorul Vasile Gorduz . Va exista un dialog cultural despre fundamentele icoanei, metodele și instrumentele folosite în acest proces și semnificațiile ascunse ale acesteia, așa cum le-a prezentat autorul în volumul "Noi și icoana".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
stiri | dorinel78 | Stiri, actualitati, anunturi | 318 | 11.06.2014 16:16:17 |
Pe scurt din lume (stiri mai noi si mai vechi) | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 173 | 13.05.2014 06:46:57 |
Stiri, spectacole, evenimente culturale pentru cei din Bucuresti | glykys | Stiri, actualitati, anunturi | 160 | 05.04.2014 22:07:21 |
Baptistii stiu de dinainte ca o sa apara stiri indreptate impotriva BOR | metanoia2 | Generalitati | 13 | 23.11.2009 16:23:51 |
|