Citat:
În prealabil postat de catalin2
Doar ca nu exista prea multi aderenti ai acestei erori, Kalomiros nu mai era in BO, iar la noi (BOR) e pr. Costache, care a scris o carte in care e trecut si pr. Ica senior, pe baza ideilor lui Kalomiros. Chiar pr. Costache se plangea pe un site ca e criticat de ortodocsi si chiar de colegii sai de facultate si din cler.
|
Dar pr.Ica n-a scris despre cosmologia tenoma? Daca da, atunci n-a putut sustine evolutionismul teist, ci creatia continua. Nu-i totuna; prima admite ceea ce a spus Demetrius, a doua considera ca exista un proces de creatie continua, ce debuteaza cu creatia initiala si
se incununeza cu cea finala, Dumnezeu pastrand legatura interna cu creatia prin energiile sale necreate, aducand lucrurile la existenta prin ratiunile lor interne la timpul potrivit.
Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul
Ioanna, am sa te rog mai intai sa nu renunti la exprimarea politicoasa. Referitor la copy-paste si saitul hexaimeron, am sa te rog sa observi ca acel "copy-paste" se refera la un fragment din "Cartea Facerii, Crearea Lumii și Omul începuturilor” de Ieromonah Serafim Rose, Ed. Sophia, București, 2001", dar inteleg aversiunea ta nejustificata fata de acel sait.
Referitor la ceasul 6 (ora 12), problema e un pic mai complicata. Legatura a fost facuta in planul vazut prin corelarea evenimentelor astrale si cronologice legate, din prima saptamana a creatiei. Deci, reluand: echinoctiu de primavara zilele 1-6, luna plina zilele 4-6, crearea omului în ziua a 6-a (vineri) la ceasul 6 (ora 12, amiaza). Caderea in pacatul originar are loc tot într-o vineri la ceasul 6 (ora 12, amiaza).
|
Nu am nicio aversiune, nu-l citesc, tu esti cel care posteaza de pe el, uitand sa mentioneze sursa. Ms pentru explicatie; deci ora 12 s-a ales in mod simbolic(semnificativ). Asta n-am inteles initial de unde atata siguranta in afirmatie.