Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 13.01.2013, 22:08:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Despre doctrina penticostală, te rog să discuți cu frații penticostali, nu sunt eu în măsură să le comentez doctrina (deși știu că nu e așa cum încerci să le-o prezinți).

Cu două citate din mărturisire adventistă nu ai rezolvat problema, nemaivorbind că acestea nu spun că adventiștii s-ar considera sfinți, ori că faptele nu ar mai conta. Altminteri, e adevărat, Duhul Sfânt ne ajută să trăim o viață sfântă, însă nu fără acceptul, voința și continua veghere a creștinului. Dacă am nega acest lucru, ar însemna să negăm puterea Duhului Sfânt de a realiza sfințenia în viața credinciosului sincer. Ar însemna că toți sfinții din era creștină n-au fost sfinți... Nu cred că ai fi de acord cu o asemenea ipoteză.
Hai sa vedem ce ai spus tu si ce am spus eu:
"Stimate domn, neoprotestanții nu se consideră nici sfinți, nici ÎnaltPreaSfințiți, nici PreaFericiți, ori ExasperantDeÎnaltPreaSfințiți."
Ai spus de neoprotestanti, nu doar de adventisti. Am aratat ca e cum am spus, ca se considera sfinti? Bineinteles ca si la adventisti e la fel, pentru ca e doctrina protestanta.
Eu am scris: "dupa ce te botezi, atata timp cat iti pastrezi credinta (protestanta, bineinteles), esti ca si mantuit, deci sfant."
Tu ai spus: "Cătăline, niciodată nu te-am bănuit de rea credință (nu mă refer la confesiune) și refuz chiar și acum să cred așa ceva, trebuie că ești teribil de dezinformat! Și-ți poate confirma orice neoprotestant de aici, chiar ne-adventist dacă ar fi..."
E adevarat ce am spus eu si tu te-ai inselat? Scrie chiar si in invatatura adventista ca aveti asigurarea mantuirii dupa ce te botezi si iti mentii credinta? "Duhul Sfant ne da putere sa traim o viata sfanta, sa ramanem in Hristos si sa avem astfel siguranta mantuirii." "ne împărtășim de natura divină și avem asigurarea mântuirii acum și în ziua judecății."
Reply With Quote