Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2013, 23:08:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Despre doctrina penticostală, te rog să discuți cu frații penticostali, nu sunt eu în măsură să le comentez doctrina (deși știu că nu e așa cum încerci să le-o prezinți).

Cu două citate din mărturisire adventistă nu ai rezolvat problema, nemaivorbind că acestea nu spun că adventiștii s-ar considera sfinți, ori că faptele nu ar mai conta. Altminteri, e adevărat, Duhul Sfânt ne ajută să trăim o viață sfântă, însă nu fără acceptul, voința și continua veghere a creștinului. Dacă am nega acest lucru, ar însemna să negăm puterea Duhului Sfânt de a realiza sfințenia în viața credinciosului sincer. Ar însemna că toți sfinții din era creștină n-au fost sfinți... Nu cred că ai fi de acord cu o asemenea ipoteză.
Hai sa vedem ce ai spus tu si ce am spus eu:
"Stimate domn, neoprotestanții nu se consideră nici sfinți, nici ÎnaltPreaSfințiți, nici PreaFericiți, ori ExasperantDeÎnaltPreaSfințiți."
Ai spus de neoprotestanti, nu doar de adventisti. Am aratat ca e cum am spus, ca se considera sfinti? Bineinteles ca si la adventisti e la fel, pentru ca e doctrina protestanta.
Eu am scris: "dupa ce te botezi, atata timp cat iti pastrezi credinta (protestanta, bineinteles), esti ca si mantuit, deci sfant."
Tu ai spus: "Cătăline, niciodată nu te-am bănuit de rea credință (nu mă refer la confesiune) și refuz chiar și acum să cred așa ceva, trebuie că ești teribil de dezinformat! Și-ți poate confirma orice neoprotestant de aici, chiar ne-adventist dacă ar fi..."
E adevarat ce am spus eu si tu te-ai inselat? Scrie chiar si in invatatura adventista ca aveti asigurarea mantuirii dupa ce te botezi si iti mentii credinta? "Duhul Sfant ne da putere sa traim o viata sfanta, sa ramanem in Hristos si sa avem astfel siguranta mantuirii." "ne împărtășim de natura divină și avem asigurarea mântuirii acum și în ziua judecății."
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 19:38:55