View Single Post
Vechi 04.02.2013, 07:36:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In concluzie, propozitia respectiva e corecta, catolici se impartasesc in multe dati fara nicio spovedanie, exact cum scrie in acea fraza. Bineinteles, userul catolic va continua, intotdeauna s-a comportat asa.
Asa stiu si eu ca e, cel putin la greco-catolici. La romano-catolici nu stiu, dar la greco-catolici in mod sigur e asa; se pot impartasi des, fara a se spovedi de fiecare data cand se impartasesc. Li se permite asta. Daca preotii greco-catolici care fac asta gresesc sau nu, e alta discutie, eu spun doar ceea ce se practica la ei in mod curent.

Daca userii romano-catolici spun ca in biserica romano-catolica nu se practica asta, ii credem pe cuvant, dar e eronat sa spuna ca nu se practica in Biserica Catolica.
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Biserica Catolică recunoaște Botezul Bisericii Protestante
sursa: urbanchristiannews.com
Biserica Romano-catolică din Statele Unite și un grup de denominațiuni protestante plănuiesc să semneze un document cu privire la recunoașterea oficială a Sfintei Taine a Botezului din cadrul fiecăreia dintre ele.
Ma intreb daca, in virtutea acestei recunoasteri, BC va oficia slujba cununiei intre un romano-catolic si un prezbiterian.(sau poate se face si nu stiu eu)

Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 08:17:01.
Reply With Quote