Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Parintii de la Oasa stiu si ei cum este realitatea din Romania, caci nu traiesc pe alta planeta. Plus ca, sunt parinti f.buni acolo si cu carte.
|
Nu neg ca sunt parinti foarte buni, dar nu pot sa accept intru totul perspectiva prezentata in conferinta. Eu nu as pleca din tara, nu am putut sa fac asta nici cand am fost singura, dar nici nu pot sa spun cuiva sa ramana aici sa se jertfeasca pentru tara. Toti cunoscutii mei vor sa plece, unii au plecat deja. Le este greu, le este dor, dar punand in balanta lucrurile, cred ca este mai bine asa.
Citat:
Din cate imi amintesc, unul din parinti a spus ca problema este ca nu suntem uniti si este mult "eu si familia mea" si nu "comunitatea mea". La tara intr-adevar se traieste mai usor, e mai multa munca, dar de trait se poate.
|
Aceasta idee am vrut sa o evidentiez in postarea anterioara, ca nu suntem deloc uniti, fiecare pentru el. Nu cred ca se traieste mai usor la tara, pentru ca nu ai unde sa muncesti. Eu puneam problema solidaritatii si am dat un exemplu concret, intajutorarea ca solutie pentru rezolvarea anumitor probleme.
Citat:
Multi doresc ca din bancile scolii sa ajungi director sau sa castigi mult din prima. Parintii au adus in evidenta ca de unde trebuie sa incepi si in timp si cu ajutorul lui Dumnezeu te ridici. Ai uitat sa spui ca oamenii cu care au vb. ei cauta oameni de calitate si ca acestia sunt rari. Apoi, s-a mai scos in evidenta ce este in stare omul sa faca ptr. niste bani.
|
Nu toti vor asta. Cei mai multi isi doresc sa traiasca decent. Sa poti sa-ti platesti o chirie, plus alte cheltuieli ( intretinerea si mancarea) este un lux? Doar muncesti o luna pentru asta. Este o diferenta intre bogatie si normalitate. Slava Domnului, se gasesc inca oameni de calitate, dar sunt platiti la fel de umilitor.
Citat:
E o contradictie mare. In Ro abia gasesti pe cineva sa te ajute sa faci fanul sau sa iti cultivi terenul, dar in vest se duc toti la cules de capsuni. In Ro abia gasesti pe cineva care sa fie bona sau sa se ingrijeasca de un bolnav sau un batran, dar in vest nu e problema sa faci treaba asta. Ce nu inteleg eu este urmatoarea chestiune: de ce in Romania anumite munci sunt rusinoase si nu vor sa le faca, dar in vest la straini este ok ?
|
Pai este simplu, diferenta sta in remunerare. Oamenii sunt motivati sa faca aceste lucruri deoarece considera ca sunt platiti bine. Pentru aceeasi munca in tara primesc 150 euro iar in alta tara 800 euro. Asta este diferenta.
Citat:
(sa nu mai vorbim de cate familii s-au distrus si cati copii au crescut fara parinti sau doar cu unul din ei.sunt enorm de multe. daca esti necasatorit pleci singur, daca esti casatorit pleci cu familia, altfel nu e bine)
|
Nu sunt de acord cu destramarea familiilor. Saracii copii, sufera atat de mult, in multe cazuri plecarea parintilor este un semn de disperare.
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
De ce e greu? Îți vinzi apartamentul de la oraș și îți iei o casă la țară cu curte, dar casă nu căsuță. Acum la țară ești ca la oraș, se bagă canalizare, se asfaltează, curent și gaz la fel. Eu vorbesc de regiunea unde locuiesc eu, prin alte locuri nu știu cum e, probabil că o fi și invers. Poți trăi la țară mai bine ca la oraș. Totul e mai ieftin, confortul minim ți-l poți aigura, aerul, liniștea și multe alte avantaje...
ps: asta în cazul în care deții un apartament...oricum să achiziționezi o casă la țară e mult mai ușor
|
Si unde lucrezi? Este ideal sa ai o casuta la tara, sa beneficiezi de aer, liniste, natura, dar trebuie sa ai o sursa de venit.