Citat:
În prealabil postat de Decebal
Trec peste toate aberațiile și contradicțiile tale, peste păruta ta ortodoxie, confecționată din articole de net și de catehism, trec și peste toate argumentele la care nu ai răspuns sau la care ai dat răspunsuri deraiate, paralele ori neconcludente. Poate că nu ai găsit citate sau citatele potrivite pe net sau prin catehism ca să combați ceea ce ți-am spus; dar mai ai timp să mai cauți; din partea mea, ai câteva "circumstanțe atenuante" :))) Trec peste astea și ajung la subiect.
|
Mai ramanea sa spui ca sunt aberatii si paruta ortodoxie din invatatura ortodoxa, care e gresita pentru ca nu concorda cu invatatura conceputa din rationamentul tau.
Am raspuns la toate neintelegerile tale si am dat o gramada de citate, nu mai ai ce sa aduagi, doar ca poti recunoaste ca e adevarat ce am spus si tu nu ai inteles exact pana acum invatatura in aceasta problema. Dar nu e timpul pierdut, acum ai aflat-o. Daca gasesti o singura nepotrivire fata de invatatura ortodoxa in ceea ce am scris te rog sa o mentionezi (cu citate cu cea corecta, bineinteles).
Citat:
În prealabil postat de Decebal
Deci ceea ce ar trebui să înțeleg este că la zămislirea lui Iisus din Fecioara Maria și de la Duhul Sfânt, tu susții că Maria ar fi primit harul interior. Asta este ceea ce susții, nu-i așa?
|
Nu eu sustin asta, ci toata invaattrua ortodoxa, in toate citatele despre asta scrie. Nu doar ca a primit har, a primit mai mult decat orice alt om, pentru ca era si pana atunci fara de pacat (mi se pare ca sf. Ioan Gura de Aur spune ca avea doar pacate foarte, foarte usoare). Ti-am spus ca nu ai citit cu atentie mesajele mele, am explicat aceste lucruri chiar in 2-3 mesaje, de exemplu aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=217
In acel mesaj am scris la pasajul cu pacatul adamic ca in intelegerea ortodoxa noi mostenim urmarile pacatului facut de Adam, pierderea harului interior. Asta face botezul, sterge pacatul stramosesc si astfel se primeste harul. Din moment ca invatatura ortodoxa spune ca Fecioara Maria a fost curatata de urmarile pacatului stramosesc la intrupare nu vezi ca e acelasi lucru cu botezul? Adica a primit si tot harul, oricum Hrisots nu putea veni decat intr-un vas curat intru totul, si noi cand ne impartasim ne spovedim inainte, cu atat mai mult in acest caz.
Si citate:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...esc-80552.html
"Pacatul stramosesc a adus primilor oameni pierderea harului lui Dumnezeu, adica ruperea legaturii cu Dumnezeu, cu ei insisi si cu lumea."
Asadar, era evident ca stergandu-i-se pacatul stramosesc Fecioara Maria a primit si harul, la fel se intampla si in cazul botezului.