View Single Post
Vechi 13.05.2013, 12:18:35
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
... dar Dumnezeu nu este oare dragoste?
Să nu încercăm să Îl definim noi pe Dumnezeu!
E nebunie să tinzi a cuprinde Oceanul în picătură...

Poate că e folositor să ne întrebăm iarăși de ce Hristos ne spune nouă "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Oare pentru a Se defini pe Sine înaintea noastră?

Sau poate, mai degrabă, ca noi să avem un liman al frământărilor noastre: ce este adevărul, ce este binele, ce este viața, frumosul, iubirea etc.

Acestor frământări omenești dintotdeauna, cărora noi le-am dat în istorie zvârcolitele și nenumăratele noastre răspunsuri, Hristos le indică un Liman: EU! EU SUNT!

Dar noi continuăm să facem ce am învățat cel mai bine: să negăm evidența, să filosofăm steril în analitica noastră rece deznădejde și să refuzăm adâncirea noastră personală întru Persoana Lui.

Inima împietrită cugetă așa: cum este Dumnezeu? cine este El? de unde vine El? unde șade? cu ce se ocupă? etc. etc. Mai mare plânsul și râsul, spre bucuria dracilor.

Dumnezeu însă spune nouă:
Căutați Adevărul? Ei bine, Eu Sunt!
Binele? Eu Sunt!
Iubirea? Eu Sunt!
Viața? Eu Sunt!

Nu Îl cuprindem noi pe Dumnezeu cu mintea, explicîndu-L, iar Domnul nu Se explică nouă, nu Se definește în conceptele noastre, ci Domnul ne păstorește oaia minții îndreptînd-o spre Limanul Lui. Pacea răspunsurilor la frământările noastre este Domnul. Revelația este act al păcii.
Cuvântul nu ne răspunde la întrebări pentru a-L cunoaște pe El, cât mai degrabă ne potolește bătaia repezită a inimii (vrăbiuță speriată) luînd de mână întrebările noastre și aducîndu-le cuminte Acasă: EU SUNT.

Last edited by cezar_ioan; 13.05.2013 at 13:30:17.
Reply With Quote