Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Fara binecuvintarea lui (ca de buna voie vi l-ati ales duhovnic !) nu reusiti nimic !
|
Nu am de gand sa plec fara binecuvantare, ci din contra, nu voi pleca pana ce mi se va da binecuvantare.
Citat:
Invatarea trairii in Hristos nu presupune zimbete si relaxare ci chin si durere deoarece viata insasi este o cruce (si cred ca o cruce nu o priviti ca pe un evantai de placuta ventilatie). Deci indiferent ce drum veti urma , daca veti vrea sa va iubeasca Dumnezeu sau sa fiti sigura ca este atenta si la dvs. trebuie sa stiti ca veti avea mult de suferit.
|
Sigur ca nu presupune relaxare, nici nu vreau relaxare, ci vreau sa iubesc. Nu am de ce sa caut dragostea lui Dumnezeu pentru mine caci stiu ca ma iubeste, dandu-mi o cruce mica de carat in comparatie cu crucea altora. Dar ducerea crucii in viata nu inseamna razvratire, ci bucurie ca Hristos este cu tine. Principala intrebarea este: eu Il iubesc? Cred ca nu... si asta caut: sa invat sa-L iubesc.
Citat:
Daca vreti sa va fie caldicel in viata si sa nu fiti o "habotnica" de crestina atunci dati-va pe mina oricui si veti avea in viata parte de dulcegarii : veti face ce pacate veti voi pt. ca oricum preotul mirean vi le va deslega dupa cel mult o jumatate de an si veti fi impartasita de cite ori veti vrea dvs.
|
Tocmai ca m-am saturat de statutul de "caldicel", sunt si nu sunt in Biserica lui Hristos. Toata lumea ma vede la biserica dar sufletul meu este intr-o razvratire continua. Si nu vreau "habotnicie" in viata mea: am incercat sa fiu cum spuneau altii ca trebuie sa fie o femeie crestina si am ajuns aici: acum doresc sa fiu cum simt, cum m-a lasat Dumnezeu, buna/rea - sa ma arat asa, intocmai cum sunt, nu altfel. Cand am spus ca nu vreau canoane, m-am referit la citirea nu stiu cator rugaciuni pe zi sau executarea a nu stiu cate metanii pe zi sau mai stiu eu ce lucruri care de care mai ingenioase. Canonul ca abtinere de la un pacat nu mi se pare canon, ci o povata bine-venita in viata unui om. Iar pe preotii mireni va rog frumos sa nu-i bagati intr-o oala pe aproape toti, caci s-ar putea sa gresiti. Si nu caut duhovnicul care sa-mi spuna dulcegarii, ci caut preotul care sa fie indulgent cu omul dar intransigent cu pacatul.
Va multumesc frumos