Subiect: Caut duhovnic
View Single Post
Vechi 16.05.2013, 13:02:12
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Fara binecuvintarea lui (ca de buna voie vi l-ati ales duhovnic !) nu reusiti nimic !
Nu am de gand sa plec fara binecuvantare, ci din contra, nu voi pleca pana ce mi se va da binecuvantare.

Citat:
Invatarea trairii in Hristos nu presupune zimbete si relaxare ci chin si durere deoarece viata insasi este o cruce (si cred ca o cruce nu o priviti ca pe un evantai de placuta ventilatie). Deci indiferent ce drum veti urma , daca veti vrea sa va iubeasca Dumnezeu sau sa fiti sigura ca este atenta si la dvs. trebuie sa stiti ca veti avea mult de suferit.
Sigur ca nu presupune relaxare, nici nu vreau relaxare, ci vreau sa iubesc. Nu am de ce sa caut dragostea lui Dumnezeu pentru mine caci stiu ca ma iubeste, dandu-mi o cruce mica de carat in comparatie cu crucea altora. Dar ducerea crucii in viata nu inseamna razvratire, ci bucurie ca Hristos este cu tine. Principala intrebarea este: eu Il iubesc? Cred ca nu... si asta caut: sa invat sa-L iubesc.

Citat:
Daca vreti sa va fie caldicel in viata si sa nu fiti o "habotnica" de crestina atunci dati-va pe mina oricui si veti avea in viata parte de dulcegarii : veti face ce pacate veti voi pt. ca oricum preotul mirean vi le va deslega dupa cel mult o jumatate de an si veti fi impartasita de cite ori veti vrea dvs.
Tocmai ca m-am saturat de statutul de "caldicel", sunt si nu sunt in Biserica lui Hristos. Toata lumea ma vede la biserica dar sufletul meu este intr-o razvratire continua. Si nu vreau "habotnicie" in viata mea: am incercat sa fiu cum spuneau altii ca trebuie sa fie o femeie crestina si am ajuns aici: acum doresc sa fiu cum simt, cum m-a lasat Dumnezeu, buna/rea - sa ma arat asa, intocmai cum sunt, nu altfel. Cand am spus ca nu vreau canoane, m-am referit la citirea nu stiu cator rugaciuni pe zi sau executarea a nu stiu cate metanii pe zi sau mai stiu eu ce lucruri care de care mai ingenioase. Canonul ca abtinere de la un pacat nu mi se pare canon, ci o povata bine-venita in viata unui om. Iar pe preotii mireni va rog frumos sa nu-i bagati intr-o oala pe aproape toti, caci s-ar putea sa gresiti. Si nu caut duhovnicul care sa-mi spuna dulcegarii, ci caut preotul care sa fie indulgent cu omul dar intransigent cu pacatul.

Va multumesc frumos
Reply With Quote